Mainos

Moni poistaisi tietojaan verkosta, jos vain voisi

Moni netin käyttäjä haluaisi poistaa itseään koskevia tietoja verkosta. Tietoturvayhtiö Symantecin tutkimukseen vastanneesta 3 000 netin käyttäjästä yli puolet poistaisi tietojaan, jos se olisi mahdollista tehdä helposti.

Symantecin Norton -kuluttajatuotteiden yksikön StrategyOnella teettämän tutkimuksen mukaan eurooppalaiset netinkäyttäjät ovat huolissaan siitä, millaista tietoa heistä on löydettävissä netissä ja millainen kuva heistä muodostuu verkossa olevien tietojen pohjalta.

Tutkimukseen haastateltiin viime kuussa yli 18-vuotiaita henkilöitä Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa.

Kolmasosa kyselyyn vastanneista ei tiedä lainkaan, onko joku mahdollisesti ladannut verkkoon tietoa, joka voisi vahingoittaa heidän mainettaan.

Lähes kolmasosa vastaajista kertoi puolestaan ladanneensa verkkoon itsestään materiaalia, jota he eivät haluaisi nykyisen tai tulevan työnantajan tai opettajan näkevän.

- Tiedot, joita itsestämme kerromme, ovat ystävien, perheen ja työnantajien luettavissa. Sitä paitsi toiset voivat laittaa meistä tietoja nettiin ilman lupaa. Siksi jokaisen olisi tärkeää valvoa, millaisen kuvan verkko heistä luo, toteaa Symantecin kuluttajadivisioonan globaali johtaja Janice Chaffin.

Tärkeimmät syyt jättä suojaamatta henkilökohtaisia tietojaan olivat se, ettei suojaamattomuuden ajateltu olevan ongelma ja se, että suojautumisen aloittamiseksi ei ole tietoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.