Mainos

Moni avaa grillikauden pääsiäisenä - kaupasta kysellään grilliherkkuja

Alkuviikosta uutisoitiin useita kauppoja vaivaavasta kananmunapulasta.

Kanamunapula iskee harmillisesti pääsiäisen alle, kun munilla olisi kovasti kysyntää. Vuodenvaihteessa voimaantullut EU-direktiivi kielsi perinteiset häkkikanalat. Isojen investointien edessä monet tuottajat lopettivatkin toimintansa. Alkuvuoden aikana munatuotanto on ollut edellisvuotta noin kymmenen prosenttia pienempi.

Vilkasliikenteisen nelostien varressa sijaitsevan K-citymarket Lahti Karisman kauppias Kimmo Sivonen vakuuttaa, että heiltä kananmunia löytyy.

– Poikkeuksellisesti tänä vuonna kananmunat ovat puhuttaneet. Toki meillä on kananmunia ihan reilusti. Olemme saaneet munia paikallisista pienkanaloista suoraan. Mitään tuotepuutteita ei muutenkaan ole, vaan kaikkia sesonkituotteita löytyy.

Muuten pääsiäisruuat noudattavat Sivosen mukaan perinteistä linjaa.

– Lammas tai karitsanliha taitaa tänä vuonna olla suositumpaa. Mämmiä ja pääsiäismakeisia menee toki paljon. Myös kalan osuus tuntuu nousseen kovasti. Ja grillituotteiden menekin perusteella moni taitaa korkata grillauskauden pääsiäisenä.

Perinteisillä linjoilla on menty myös Espoossa Sellon Prismassa, jossa lihapuolelta on myyntikärjessä on lammas ja broileri. Kanamunia löytyy myös Espoosta.

– Ihan kaikkia määriä ei ole saatu, mitä on yritetty tilata. Melko hyvä tilanne kananmunien suhteen on. Joka päivä on asiakkaille ollut vaihtoehtoja tarjota. Tyhjä hylly ei ole missään vaiheessa ollut, Sellon Prismasta kerrotaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.