Monet luulivat Masked Singerin Maajussia mieheksi – suosikkiartisti suunnitteli taktiikkansa tarkkaan: "Se oli iso onnistuminen"

Maajussi paljastaa henkilöllisyytensä 1:37
Katso paljastus videolta!

Hanna Pakarinen hämmensi monia Masked Singer Suomen mystisenä Maajussina läpi syksyn.

Masked Singer Suomi  -ohjelman finaalissa nähtiin yllätyksiä toisensa jälkeen, joista yksi oli kolmanneksi sijoittuneen Maajussin oikea henkilöllisyys. 

Hahmon maskin takaa paljastui laulaja ja Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen Idols-voittaja Hanna Pakarinen

Pakarinen kuvailee MTV Uutisille Maajussina olemisen olleen “parasta, missä hän on ikinä ollut mukana”. Erityisen ihanaa laulajan mukaan oli olla täysin tuntemattomana hahmona, jonka henkilöllisyys oli kaikille mysteeri. 

– Se oli isompi ja järisyttävämpi kokemus, kuin osasi arvatakaan. 

Maajussi - Hold My Hand 2:30
Maajussi - Hold My Hand

Maajussina Pakarinen onnistui hämmentämään sekä etsiviä että katsojia viikkokausien ajan muuntelemalla ääntään hyvin laaja-alaisesti. Hahmon takana olevaa laulajaa arvuuteltiinkin kauden mittaan myös mieheksi, muun muassa hänen esitettyään Elvis Presleynklassikon Can’t Help Falling in Love

Pakarisen mukaan tämä oli taktiikka, jonka mukaan hän päätti toimia alusta alkaen.

– Ajattelin, että jos edes vähän pystyisin huijaamaan, että olen mies, niin silloin tavallaan olen voittanut jo. 

– Se oli iso onnistuminen. 

Hahmon roolissa pitäydyttiin koko ajan

Maajussi - Cotton Eye Joe 2:16
Maajussi - Cotton Eye Joe

Itse jaksoja katseltuaan Pakarinen on kertomansa mukaan hämmästellyt kerta toisensa jälkeen tilanteita, joissa hän selkeästi kuulosti omalta itseltään, mutta etsivät eivät silti sitä hoksanneet. 

Erityisesti yksi pieleen mennyt arvaus ohjelman semifinaalissa kuitenkin lämmitti paljon Pakarisen mieltä. 

– Siinä jaksossa sanottiin, että olisin Ellen Jokikunnas. Se oli mielestäni ihanaa, sillä Ellen on rakas ystäväni. Tuli hyvä mieli silloin kun ajattelin, että hän on vähän niinkuin mukanani täällä nyt. 

Ohjelmaa tehdessä Masked Singerin koreografi Reija Wäre antoi Pakariselle yhden tärkeän neuvon, jonka hän piti tiukasti mielessään koko ohjelman tuotannon ajan.

– Pitää muistaa, että se hahmo ei saa tippua koskaan. Monesti osallistujat jäävät kiinni siinä, kun esitys on tehty ja omat eleet paljastavat. Niin koitin aktiivisesti miettiä, että joka kerta, kun lähden pois sieltä piilopaikastani liikkumaan, niin minulla oli hahmo päällä koko ajan. Kädet ja jalat levällään, Maajussin ryhti ja maha pullollaan. Oli sellainen ajatus, että olen koko ajan sitten se Maajussi.

Tarkkaan harkittuja valintoja

Kaksikymmentä vuotta kestäneen uransa aikana televisiotuotannot ja niiden tekijätkin ovat tulleet Pakariselle hyvin tutuiksi. Laulaja kertoo myhäilleensä tyytyväisenä joka kerta lavalla seisoessaan, kun vierellä hääri tuttuja tuotannon työntekijöitä, eikä kukaan tajunnut hänen olevan puvun sisällä. 

Laulajauransa lisäksi Pakarinen on tehnyt muitakin äänitöitä ja muun muassa dubbauksia. Näin ollen äänen muunteleminen oli hänelle myös hyvin tuttua ja luontaista. 

Pakarinen kertoo olevansa nyt sitä mieltä, että olisi voinut leikitellä äänellään vielä enemmänkin, ja varsinkin ohjelman finaalissa. 

– Se oli valinta laulaa tuo viimeinen biisi ihan omalla äänellä. Oli hauskaa kurkistella sieltä maskin takana ne muutamat sekunnit ennen kuin aloin laulaa, sillä tiesin, että sitten minut tullaan tunnistamaan. Mutta jälkikäteen olen miettinyt, että voi vitsi, jos olisi vielä sen viimeisen vähän pelleillyt, vetänyt ihan överiksi jollain muulla äänellä, niin olisin saattanut päästä ihan loppuun asti. Mutta se viimeinen biisi oli niin selkeä valinta, että halusin ja sain laulaa sen omalla äänelläni. 

Maajussi - Can't Help Falling in Love 2:19
Maajussi - Can't Help Falling in Love

Vaikka hahmon henkilöllisyys on pysynyt syksyn ajan hyvin pimennossa, oli hiljattain Pakarisen oma 5-vuotias lapsi ohimennen pistänyt merkille jotakin tuttua Maajussissa. 

– Kun katsottiin viime lauantaina ohjelmaa ja mielestäni siinä kuului ihan selkeästi, että minä se olen, niin hän kysyi, että “oletko se äiti sie?”. Ja vastasin siihen jotain, että mitä nyt tuollaista ajattelet, ja sitten hän vähän niinkuin unohti sen.  

– En tiedä, mikä hänen reaktionsa tulee olemaan, kun hän oikeasti tajuaa, että äiti on siellä. 

Maajussi - Nemo 2:13
Maajussi - Nemo

Maajussi - Ram pam pam 2:45
Maajussi - Ram pam pam

Masked Singer Suomi -jaksot katsottavissa Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat