Monella suomalaisurheilijalla arvostettu opiskelupaikka

Monet Suomen ammattiurheilijoista tienaavat elantonsa pelkällä urheilulla, mutta osa heistä on niin sanotusti sijoittanut tulevaisuuteen opiskelemalla itselleen myös hyvän "kakkosammatin" korkeakoulussa.

Esimerkiksi taitoluistelun kolminkertainen EM-mitalisti Kiira Korpi opiskelee Tampereen kauppakorkeakoulussa.

Myös viime vuonna uransa taitoluistelijana lopettanut Laura Lepistö opiskelee kauppatieteitä.

Kauppakorkeakoulu on monien muidenkin urheilijoiden mieleen opiskelupaikkana, sillä esimerkiksi pikajuoksija Nooralotta Neziri sekä vastikään kihloihin mennyt Tanja Poutiainen opiskelevat kauppatieteitä.

Ura hidastaa valmistumista

Suunnistaja Minna Kauppi on opiskellut pitkään kieliä, mutta menestyminen uralla on hidastanut korkeakoulusta valmistumista.

Olympia-hopeaa Lontoossa voittanut kilpapurjehtija Tuuli Petäjä-Sirén opiskelee arkkitehdiksi, mutta opinnot saattavat venyä entisestään, sillä nainen saa esikoisensa vielä tämän vuoden puolella.

Myöskin kilpapurjehduksen kautta suomalaisille tutuksi tullut Silja Lehtinen on asettanut tavoitteet korkealle myös urheilun ulkopuolella. Hän opiskelee lääketieteitä.

Moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen opiskelee valtiotieteitä ja pituushyppääjä Tommi Evilä opiskelee diplomi-insinööriksi.

Tuoreimpia mahdollisia opiskelijoita urheilurintamalla on varmasti Eva Wahlström, joka pääsi juuri sisälle Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun sisustusarkkitehtuurin ja huonekalusuunnittelun puolelle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja