Monacossa häävieraita kaikilta mantereilta - suora lähetys MTV3 Katsomossa

Monacon ruhtinas Albertin ja ruhtinatar Charlenen häämessua on kutsuttu seuraamaan 3500 vierasta kaikkialta maailmasta.

Palatsin linnanpihalle mahtuu 850 arvovierasta ja muut seuraavat tilaisuutta suurilta näytöiltä palatsiaukiolla.

Kutsuttujen joukkoon kuuluu valtionpäämiehiä ja muita valtiollisia vieraita sekä suuri joukko liike-elämän, kulttuurin, muodin ja urheilun edustajia.

Parhaillaan linnanpihalle saapuvien vieraiden joukossa ovat muun muassa Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy, Ruotsin kuningas Kaarle VI Kustaa sekä kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel sekä prinsessa Madeleine ja prinssi Carl-Philip.

Ruhtinatar Charlenen entistä kotimaata Etelä-Afrikkaa edustaa matkailuministeri Marthinus Van Schalkwyk.

Britannian kuningashuonetta edustajina Monacossa ovat Wessexin jaarli Edward ja hänen puolisonsa Wessexin herttuatar Sophie.

Kutsuttujen joukossa ovat myös muun muassa Espanjan, Belgian ja Lesothon kuninkaat sekä Norjan ja Tanskan kruununprinssit puolisoineen.

Monacossa monet elokuvien ja tv-sarjojen roolit kuvannut englantilainen näyttelijä sir Roger Moore on kutsuttujen joukossa. Myös muun muassa italialainen poplaulaja Umberto Tozzi ja tenori Andrea Bocelli, muotisuunnittelija Giorgio Armani ja malli Naomi Campbell.

Häämessuun on kutsuttu myös suuri joukko entisiä ja aktiiveja urheilijoita. Ruhtinatar Charlenen taustan entisenä olympiatason uimarina muistaen on luonnollista, että häävieraiden joukossa on monia eteläafrikkkalaisia uimareita.

Kutsun ovat saaneet myös muun muassa ukrainalainen seiväshyppääjä Sergei Bubka, namibialainen pikajuoksija Frankie Fredericks, amerikkalainen alppihiihtäjä JuliaMancuso, englantilainen kilpa-ajaja Jackie Stewart, ja romanialainen tennistähti Ilie Nastase.

Lue myös:

    Uusimmat