Mainos

Mommyrexia voi vaarantaa sikiön terveyden

Taistelu raskauskiloja vastaan on asia, jonka jokainen äiti tietää haasteelliseksi. Nyt raskauskilojen välttelystä on jo syntynyt uusi trendi, joka on Yhdysvalloissa saanut nimen Mommyrexia, kertoo uutissivusto Tipsonlifeandlove.com.

Mommyrexiassa raskaana oleva nainen pyrkii kaikin keinoin välttämään ylimääräisen painon nousun raskausaikana.

Ilmiön uskotaan saaneen alkunsa julkisuudessa hoikkaakin hoikempana esiintyvistä raskaana olevista naisista, jotka karistavat vähäisetkin raskauskilonsa heti synnytyksen jälkeen. Asia, joka useimmalle tavalliselle naiselle on lähestulkoon mahdotonta.

Painonnousu välttämätöntä sikiön kehitykselle

Lääkärit ja asiantuntijat varoittelevatkin laihdutuksen vaaroista raskausaikana: painonnousu on normaalia raskausaikana ja välttämätöntä sikiön kehitykselle. Naisilla, joiden paino ei nouse tarpeeksi raskausaikana, on taipumusta saada heiveröisempiä, sairaampia lapsia, ennenaikaisen synnytyksen ja terveysongelmien riski lisääntyy.

Normaalille raskaudenaikaiselle painonnousulle on vaikea laittaa mitään kilomääriä, painonnousu on hyvin yksilöllistä. Painonnousu johtuu kohdun, istukan ja sikiön painon ja lapsiveden määrän lisäksi äidin verenkierron ja elimistön nestemäärän kasvusta.

Jotkut naiset lihoavat viisi kiloa, jotkut viisitoista, jotkut vielä enemmän. Määrä kuulostaa paljolta, mutta useimmat naiset menettävät puolet raskauskiloistaan ensimmäisten kahden kuukauden aikana. Loput lähtevät kun lähtevät. Tärkeintä on muistaa se, että on luonut parhaimmat mahdolliset olosuhteet sikiön turvalliselle kehittymiselle. Kilojen lopullinen karistaminen on sitten kiinni jokaisen omasta viitseliäisyydestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.