Mainos

Mokkulan katoamisesta jättilaskuja Vantaalla

Vantaalla on sattunut tämän kevään useita aikana tapauksia, jossa niin sanottujen mokkuloiden sim-korteilla on aiheutettu yllättäviä laskuja kortin haltijalle.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii tapauksia, joissa laajakaistayhteyden muodostava usb-porttiin kytkettävä, sim-kortin sisältävä laite, mokkula, on kadonnut omistajaltaan. Usein katoamista ei ole välittömästi havaittu, vaan mokkula on saattanut olla kuukausiakin kateissa. Laitteella on aiheutettu jopa useiden tuhansien eurojen laskut liittymän haltijalle.

- Laskut ovat olleet muutamista satasista aina viiteen tai kuuteen tuhanteen euroon. Laskut ovat syntyneet ulkomaille tai palvelunumeroihin soitetuista puheluista, kertoo rikoskonstaapeli Anne Tuomiosto Itä-Uudenmaan poliisin omaisuusrikosyksiköstä.

Poliisin mukaan ihmiset eivät aina muista, että mokkulan sim-korttia voidaan käyttää myös puheluihin. Poliisi haluaakin muistuttaa, että mokkulan liittymään ja sim-korttiin tulee suhtautua samoin kuin matkapuhelimen sim-korttiin. Pin-koodi pitää vaihtaa henkilökohtaiseksi heti liittymän avaamisen jälkeen eikä koodia saa säilyttää mokkulan yhteydessä.

Myös laitteen katoamisesta tai anastamisesta tulee ilmoittaa välittömästi operaattorille liittymän sulkemiseksi. Poliisi muistuttaa, että liittymän haltija on vastuussa liittymään aiheutetuista laskuista siihen asti, kunnes liittymä on ilmoitettu anastetuksi tai kadonneeksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.