Mainos

Mökkiläisistä kunnille enemmän menoja kuin tuloja

Kesämökkiläiset aiheuttavat kunnille enemmän menoja kuin tuloja, kun otetaan huomioon verojen tasaus valtionosuusjärjestelmässä, kerrotaan sisäasianministeriön tuoreessa raportissa. Ilman valtionosuusjärjestelmän tasausta mökkeilijät kasvattaisivat kuntien kassaa.

Kunnat hyötyisivät mökkiasukkaistaan nykyistä enemmän, jos mökkiläisten maksama kiinteistövero jätettäisiin verontasauksen ulkopuolelle tai kunnat nostaisivat mökkiläisiltä perimiään maksuja.

Tutkija Heli Kotilaisen mukaan mökkiläiset ovat tärkeitä erityisesti pienille kunnille, koska he ovat mökeillään yhä pidempiä aikoja ja näin turvaavat palvelujen ja työpaikkojen säilymistä. Suomalaiset viettävät mökeillään 3,5 kuukautta vuodessa. Jopa talvikuukausina mökillä viihdytään viisi päivää. Kolmannes mökkeilijöistä aikoo lisätä mökillä oloaan nykyisestä ja 10 000 suomalaista haluaisi muuttaa mökille vakituisesti.

Ulkokuntalaiset mökkiläiset kuntien taloudessa -tutkimus luovutettiin Saaristoasian neuvottelukunnan puheenjohtajalle sisäministeri Jan-Erik Enestamille torstaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.