Mainos

Mökkiläiset palasivat taas kesäkoteihinsa

Mökkiläiset ovat tehneet paluun kesäasunnoilleen. Lämmin viikonloppu innosti monet haravan varteen valmistamaan mökkiään kesäkauteen.

Esimerkiksi Laukaan Tarvaalassa näkyi tänään liikettä mökillä jos toisella. Peltosalmet ajoivat Jyväskylästä kesäkotiinsa jo toistamiseen tänä keväänä.

— Viikko sitten kävimme ensimmäisen kerran. Silloin oli vielä paljon lunta. Viime viikon sade teki ihmeitä. Lumet ovat täältä hävinneet kokonaan, Riitta Peltosalmi sanoi.

Päivän ohjelmassa oli veneen tervausta ja kesäkalusteiden kunnostusta.

Mökille haikailee kovasti myös jyväskyläläinen Toivo Määttä. Hän on usein viettänyt vapun mökillä, mutta nyt se jää haaveeksi.

— Meininki oli tulla vapuksi siivoamaan tänne, mutta ei tänne vielä oikein pääse. Pieni pätkä tietä on vielä lumen peitossa, Määttä harmitteli kesäkotinsa pihalla.

“Vapulta vilkastuu”

Lumiset tiet ja kolea kevätsää ovat pitäneet monet toistaiseksi poismökeiltään. Tarvaalan kyläkaupassa mökkiläisiä on liikkunut vielä harvakseltaan.

— Uskon, että vapulta vilkastuu. Nyt kun ilmat lämpenevät ja nuo lumet pikkuhiljaa häviävät, niin kyllä se siitä sitten taas lähtee, sanoi kauppias Titta Oksanen.

Koskisten mökillä saha soikin jo täyttä häkää. Mökin ympäriltä kaatui kesäkauden avajaisiksi yksitoista isoa koivua.

— Tänä vuonna aloitettiin puutalkoilla ja seuraavaksi alkaa sitten nurmikon kalkitseminen, ja varmaan vaimo rupeaa kukkiakin jo etsimään, kun aurinko paistaa, Pentti Koskinen nauroi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.