Mainos

Mökkikausi alkaa - ruuhkia ei tarvitse pelätä

Kesä on tullut ja ihmiset alkavat jo pikku hiljaa lomailla. Tietysti tämä näkyy myös teillä, kun ihmiset ryntäävät kesämökeilleen pää kolmantena jalkana.

Autoja alkaa olla liikenteessä jo enemmän ja vapaa-ajan lisääntyessä tiet täyttyvät. Liikkuvan poliisin ylikonstaapeli Jussi Pohjosen mukaan alkukesästä ei kuitenkaan kannata pelätä ruuhkia.

– Juhannus on ainoa aika, jolloin kesällä voi tulla ruuhkaa. Sekin koskee käytännössä pääkaupunkiseudun ulosmenoteitä, Pohjonen sanoo.

Paikalliset tapahtumat kuitenkin tuovat hetkittäisiä ruuhkia pienille alueille. Esimerkiksi MM-pokaalin tänään alkava retki ympäri Suomen saattaa tukkeuttaa ajoteitä.

– Paikallisesti se näkyy, mutta ei siihen hirveästi ole poliisissa varauduttu. Jos juuri tapahtumapaikalle ei ole asiaa, niin ei kannata mennä, Pohjonen sanoo.

Tarkista tietyöt reitiltäsi

Vaikka kameroilla tapahtuva liikenteenvalvonta on yhä yleisempää, eivät peltipoliisit ole tehneet "tavallisia" poliiseja työttömiksi.

– Suomessa on niin paljon tieosuuksia, joissa ei ole automaattista tievalvontaa, että valvottavaa kyllä riittää, sanoo Pohjonen.

Juhlat ja muut tapahtumat aiheuttavat ajoittain ruuhkia, mutta suurimpia liikenteen hidastajia ovat kuitenkin tietyöt. Pohjonen ohjeistaa ihmisiä tarkistamaan tietyöt omalta reitiltään.

– Liikenneviraston nettisivuilta näkee aina tietyöt, sieltä kannattaa tarkistaa ja suunnitella ajoreitti sen mukaan.

Pohjonen sanoo, että vaikka tietyöalueita pyritäänkin rauhoittamaan viikonloppuisin, hidastavat ne aina liikennettä jonkin verran.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.