Mökkijuhannusta voi viettää kaupungissakin

Perinteistä juhannusta varten tarvitaan mökki maaseudulta, järvi ja saunavihta. Ei välttämättä. Juhannuksen voi viettää vehreyden keskellä, vaikka ei poistuisikaan kaupungista.

Mervi Sievisen mökille odotetaan juhannusaattoillaksi kymmentä vierasta. Ainakin mökille tulo on helppoa, sillä mökki sijaitsee Itä-Helsingissä Marjaniemen ryhmäpuutarhassa.

Sievinen viettää seurueineen juhannusta ryhmäpuutarhan mökillä nyt toista kertaa. Lähinnä ryhmäpuutarhamökin juhannus eroaa hänen mukaansa tavallisesta juhannuksesta ihmismäärän suhteen.

– Onhan täällä paljon enemmän liikennettä ja ihmisiä kulkee ja varsinkin ennen sitä kokkoa, niin se oli ihan mieletön ihmisvirta mitä tässä edessä kulki viime juhannuksena.

Sievisen mielestä kaupunkimökkijuhannus päihittää perinteisen mökkijuhannuksen.

–Tässä on kaikki lähellä ja kaupat lähellä. Jos ruoat loppuu, niin ravintolatkin ovat lähellä, Sievinen perustelee.

Hänelle kaupunkijuhannuksesta on tullut jo perinne.

– Olen aika monta juhannusta viettänyt kaupungissa. Nyt nämä viimeiset juhannukset, kun tämä mökki on saatu kuntoon, niin kyllä on nämä ovat aika fantastisia olleet.

Yhteisjuhla kruunaa mökkijuhannuksen

Vuonna 1946 perustetussa Marjaniemen ryhmäpuutarhassa on yhteensä 320 mökkiä. Juhannusaattona ryhmäpuutarhalla vietetään juhannusta paitsi omilla mökeillä, myös mökkiläisten yhteisessä juhannusjuhlassa. Ohjelmaan kuuluu muun muassa lipun nosto, kokon polttoa ja juhannustanssit. Ryhmäpuutarhalla lämpiää myös yhteissauna.

Sievisen seurueen aattoillan ja juhannuspäivän suunnitelmat ovat jo selvät.

– Mahdollisesti mennään katsomaan lipunnostoa, mutta ehdottomasti se kokko yhdeksältä. Huomiseksi on suunniteltu piknikreissua vähän keskustampaan.

Lue myös:

    Uusimmat