Mainos

Mökkibileistä tuli kesän himoituin festari

Kesämökki alkoi vuosituhannen vaihteessa käydä pieneksi Jukka "Foto" Järvisen kesäjuhlille.

Kaverin vanhemmat lainasivat onneksi navetan ja riihen juhlatiloiksi. Tuskin he arvasivat, että kymmenen vuotta myöhemmin kesäjuhlien lippuja himoittaisiin ympäri Suomen.

Muuramessa synkän keskisuomalaisen metsän keskellä saunottiin ja pelattiin pihapelejä. Saatiin kaljahana ja riihen lavalla soitti M.A. Numminen.

Suurin piirtein näin on jatkettu vuodesta toiseen. Viidakkorumpu on soinut tasaisesti.

Viime kesänä kaikki 800 lippua myytiin parissa tunnissa, tänä vuonna vielä nopeammin. Kaupankäyntiä ei hidastanut edes se, ettei esiintyjiä ollut ilmoitettu.

-Päätettiin kokeilla sitä ihan vain, koska me voitiin tehdä niin. Onhan meillä myös unhappy hour, jolloin hanatuotteet maksavat tuplahinnan, Järvinen naurahtaa.

Hyvä bisnes?

Periaatteessa Järvisellä ja kumppaneilla voisi olla käsissään tuottoisa bisnes, mutta he eivät halua pelata korttejaan niin. Taustalla on voittoa tavoittelematon yhdistys.

-Porukka tykkää tapahtumasta tunnelman takia. Siihen kuuluu se, että ei ole ruuhkaa eikä tarvitse jonottaa. Olisi kiva, jos voisimme myydä lipun kaikille halukkaille, mutta riihipihalle ei mahdu enempää väkeä.

Järjestyshäiriöitä ei Naamoilla ole juuri tavattu. Poliisia ei ole kutsuttu kertaakaan.

-Täällä käy todella nätisti käyttäytyvää porukkaa, ja Naamat-henki tarttuu vanhoista kävijöistä myös ensikertalaisiin. Naamoilla ei räyhätä, Järvinen sanoo.

Naamat on jo instituutio

Tapahtuman perinteisiin kuuluvat yhä rantasauna ja peltofutisturnaus. Kymmenen vuotta vanhoista kotisivuista välittyy harkitun taitamaton tunnelma.

Naamojen järjestäminen on kuitenkin ammattimaistunut. Siitä on Järvisen mukaan tullut instituutio, jonka pitää täyttää laatukriteerit.

-Ihmisillä on kovat odotusarvot, jotka meidän pitää täyttää. Ei voida ajatella, että kunhan tehdään vaan. Hauskaa tämä on kyllä edelleen, ei me tätä muuten tehtäisi.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja