Mainos

Moin vaalivoitto varmistumassa Keniassa

Kenian nykyinen presidentti Daniel arap Moi oli tänään selvässä johdossa, kun presidentinvaalien äänet oli laskettu yli puolessa maan vaalipiireistä. Kenian television mukaan Moi oli kerännyt runsaat 1,5 miljoonaa ääntä, kun hänen vakavin kilpailijansa, demokraattisen puolueen Mwai Kibaki oli saanut noin 1,2 miljoonaa ääntä.

Kenian hallitus kehotti oppositiota hyväksymään vaalitulokset tai vastaamaan seurauksista. Hallituksen lausunnon mukaan turvallisuusjoukot olivat saaneet ohjeet kohdella kovalla kädellä jokaista, joka pyrkii häiritsemään Kenian rauhaa. Hallituksen ilmoitus tuli päivä sen jälkeen kun oppositiojohtajat Mwai Kibaki ja Raila Odinga olivat kertoneet, etteivät he aio hyväksyä Moin voittoa vaalissa. Opposition mukaan Kenia on syöksymässä kohti sisällissotaa. Sekä oppositio että Moi ovat syytelleet toisiaan ja keskusvaalilautakuntaa vilpillisyydestä alkuviikosta järjestetyissä vaaleissa.

Keskusvaalilautakunta vahvisti torstaina, että ainakin kymmenessä tulvien koettelemassa vaalipiirissä äänestettiin yhä. Vaalipiirit olivat viime vaaleissa Kenian hallitsevan puolueen vahvaa aluetta. Aiempien tietojen mukaan äänestämisen piti päättyä kaikkialla maassa tiistaina.

Presidentinvaalien lisäksi maassa pidettiin myös parlamentti- ja kunnallisvaalit. Oppositiopuolueet johtivat parlamenttivaalien ääntenlaskua hallitsevaan puolueeseen Kanu:un nähden: oppositiolla oli yhteensä 69 paikkaa, Kanu:lla 65.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.