Mainos

Mogadishun taisteluissa jo satoja uhreja

Tänään ainakin 70 ihmistä on saanut surmansa Somalian pääkaupungissa riehuvissa taisteluissa. Jopa kolmasosan kaupungin asukkaista uskotaan paenneen väkivaltaisuuksia.

Kiivaat taistelut Somalian pääkaupungissa Mogadishussa jatkuvat jo neljättä päivää, ja yhteenotoissa kuolleiden määrä lasketaan jo sadoissa.

Yksistään tämän päivän taisteluissa on kuollut ainakin 73 ihmistä, heistä suurin osa on siviilejä. Väkivaltaisuudet ovat levinneet ympäri kaupunkia, ja sadat mogadishulaiset ovat paenneet verenvuodatusta turvallisemmille alueille.

YK:n arvion mukaan yli 320 000 ihmistä, eli lähes kolmasosa Mogadishun asukkaista, on paennut pois taisteluiden jaloista.

Yli 200 kuolonuhria neljässä päivässä

Silminnäkijät kertovat kauhistuttavista näyistä kaupungin kaduilla.

- Laskin 20 ruumista, jotka makasivat kadulla ja jalkakäytävillä. Joiltakin puuttui pää, ja jotkut olivat niin runneltuja, ettei heistä nähnyt olivatko he miehiä vai naisia, kertoo Suleman Mohammed Al Barakahin torialueella, minne on iskeytynyt ainakin seitsemän kranaattia.

Uutistoimisto Reutersin haastattelemat asukkaat ja sairaalahenkilökunta vahvistavat, että taistelut ovat tänään vaatineet ainakin 73 kuolonuhria. Eilen arvioitiin, että kolme päivää kestäneissä yhteenotoissa oli kuollut yli 130 ihmistä.

Samankaltainen silmitön väkivallan aalto pyyhkäisi Mogadishun yli maaliskuun lopulla: tuolloin neljän päivän aikana tuhatkunta ihmistä kuoli tai haavoittui taisteluissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.