Mogadishun asukkaat pakenevat taisteluja

Somalian hallitusta tukevien Etiopian joukkojen ja kapinallissotilaiden veriset yhteenotot jatkuvat kiivaana. Sadat mogadishulaiset ovat lähteneet pakoon vaarallisesta pääkaupungista.

Somalian pääkaupungissa Mogadishussa sadat asukkaat ovat paenneet kaupungissa puhjenneita taisteluja. Ihmiset yrittävät päästä kaupungista omilla autoillaan, busseilla ja aasien rattailla.

Väliaikaista hallitusta tukevan Etiopian joukot kävivät kiivaita tulitaisteluja kapinallisia vastaan eri puolilla kaupunkia. Heti ei ollut tiedossa, vaativatko uusimmat taistelut uhreja.

Yhteenotot alkoivat jo eilen, jolloin ainakin 22 ihmisen kerrottiin saaneen surmansa. Paikallisten viestimien mukaan kuolonuhrien joukossa oli yhdeksän hallituksen sotilasta. Raivostunut väkijoukko sytytti ainakin kahden sotilaan ruumiit palamaan ja raahasi niitä pitkin Mogadishun katuja.

Somalian hallituksen mukaan al-Qaida on nimennyt uuden komentajan johtamaan verkoston työtä Somaliassa. Uusi johtaja on saanut koulutusta Afganistanissa.

Mogadishussa on saanut surmansa kymmeniä ihmisiä väkivaltaisuuksissa sitten joulukuun, jolloin hallituksen ja Etiopian joukot karkottivat kapinallissotilaat sieltä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat