Mainos

Modig: Valio ja Arla samoilla linjoilla

Valion ja Arlan näkemykset yhteistyöllä saavutettavista hyödyistä ovat lähellä toisiaan, arvioi Arlan toimitusjohtaja Åke Modig. Hän keskusteli Valion toimitusjohtajan Matti Kavetvuon kanssa torstaina Tukholmassa.

-Kyse oli lähinnä tietojen vaihdosta. Kävimme läpi sitä, mitä lehdissä on yhteistyöhankkeestamme kirjoitettu, Modig totesi STT:lle.
Valion ja Arlan suunnitelmat selvittää yhteistyömahdollisuuksia tulivat julki marraskuun puolivälissä.

Modigin mukaan Valiossa ja Arlassa ollaan yksimielisiä siitä, että yhtiöiden on jatkossa satsattava määrätietoisesti kansainvälisille markkinoille. Kotimarkkinoilla kummallakaan ei ole riittävästi kasvunvaraa.
-Tähän liittyy myös entistä suurempaa riskinottoa, etenkin Itä-Euroopassa. Ilman riskinottoa ei kansainvälisillä markkinoilla menestytä.

Modig tähdentää, että Keski-Euroopassa maidontuottajat keskittyvät yhä suurempiin yksikköihin. Tämä pakottaa Valion ja Arlan etsimään toiminnalleen nykyistä tukevampaa selkänojaa.
-Mielestäni on suuri uhka, jos jäämme Pohjoismaissa näin pieniksi kuin nyt olemme. Nykyisistä lähtökohdista käsin emme pärjää globalisoituvilla markkinoilla.
Samalla Modig valittelee kilpailuviranomaisten nuivia kommentteja yhtiöiden yhteistyöstä.
-Yhteistyömme saattaa herättää epäluuloja Brysselissä. Katson kuitenkin, että meillä pitää olla Pohjoismaissa samat mahdollisuudet asemien vahvistamiseen kuin Keski-Euroopassa, Modig painottaa.

Fuusioon vielä pitkä matka

Åke Modig puhui Valion ja Arlan yhteistyön puolesta jo vuosia sitten. Viime aikoina hänen kantansa on vain vahvistunut, mutta täysimittaisesta fuusiosta hän ei vielä halua puhua.
-Fuusio on yksi varteenotettava mahdollisuus, mutta ei suinkaan ainoa. Nyt meidän täytyy perusteellisesti selvittää eri vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet. Tämä ei tapahdu viikossa tai kahdessa, vaan vaatii aikaa.

Yhtiöiden yhteistyöstä päättävät viime kädessä suomalaiset ja ruotsalaiset maidontuottajat.
-Uskon, että valtaosa ruotsalaisista maidontuottajista kannattaa perusideaa ja etenkin mahdollisuuksien selvittämistä. On kuitenkin selvää, että heillä täytyy olla riittävästi tietoa ennen päätösten tekemistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.