Mainos

Modeemihuijarit liikkuvat internetissä

Internetiä modeemiyhteydellä käyttävien on syytä olla varuillaan. Verkkoon on viime aikoina ilmaantunut suomenkielisiä modeemikaappaussivuja, jotka tulevat esille hakukoneiden antamissa tuloksissa.

Tulos muistuttaa tunnetun suomalaisen internetpalvelun tarjoajan sivua, mutta sitä klikkaamalla päätyykin vilpilliselle sivustolle. Tuloksena saattaa olla mojova yllätyslasku. Huijaussivuille voi ajautua varsin helposti, sillä ne tulevat hakukoneiden tuloksina.

Jos vaikkapa kirjoittaa Google-hakukoneeseen sanoiksi "suomi24" ja "pelit", osa tuloksen linkeistä johtaa huijaussivuille. Vilpillisen hakutuloksen avaamalla tietokoneelle latautuu ohjelma, joka yhdistää modeemin maksulliseen puhellinnumeroon.

Joillakin modeemikaappaussivuilla on pieni merkintä siitä, että ne ovat maksullisia. Kaikilla sivuilla mainintaa ei ole. Modeemikaappauksessa tietokoneelle latautuva ohjelma katkaisee yhteyden paikalliseen internetpalvelun tarjoajaan. Sen jälkeen ohjelma ottaa koneen käyttäjän tietämättä ja ilman hänen suostumustaan uuden yhteyden yleensä kalliimpaan numeroon. Modeemikaappausohjelma voi myös asettaa uuden numeron modeemin käyttäjän oletusyhteydeksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.