Mainos

Moby Dick perääntyi Pietarin työmaakiistassa

Moby Dick ja Kronstadtin patotietyömaata hallinnoivat Rosstroi -yhtiö sekä Pietarin kaupunki jatkavat neuvotteluja kiistellyn tontin kohtalosta ensi viikolla.

Kronstadtin patotietyömaata Pietarissa hallinnoiva Rosstroi-yhtiö on ottanut haltuunsa suomalais-islantilaisen yhtiön vartioiman alueen. Aluetta ovat vahtineet Moby Dick -yhtiön konttiterminaalin työntekijät.

Moby Dick-konttiterminaalin ja Pietarin kaupungin edustajat ovat käyneet neuvotteluja Kronstadtissa sijaitsevan satamatontin kohtalosta. Kokous päättyi tuloksettomana, mutta osapuolet sopivat, että seuraavan kerran asiaa käsitellään viikon kuluttua torstaina. Tuolloin Pietarin kaupunkia edustaa nyt Moskovassa virkamatkalla oleva varakuvernööri Juri Moltshanov.

Pietarin kaupunki on vuokrannut kiistellyn 6 hehtaarin tontin pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Moby Dickille. Tontti on kuitenkin luovutettu Kronstadtin patotietyömaata hallinnoivan Rosstroin-yhtiön käyttöön väliaikaisesti kunnes patotie valmistuu muutaman vuoden kuluttua. Moby Dickissä ei olla tyytyväisiä väliaikaisen vuokrasopimuksen ehtoihin, vaan yhtiössä pelätään, että Rosstroi kaappaa tontin lopullisesti.

Martti Sajama Moby Dickiltä kertoi iltapäivällä, että alueen luovutus tapahtui ilman dramatiikkaa, eikä Moby Dick halunnut enää kärjistää tilannetta entisestään. Vielä eilen yhtiön työntekijät estivät Rosstroin tunkeutumisen alueelle seisomalla aitaelementtien päällä.

Moby Dick, Rosstroi ja Pietarin kaupunki jatkavat neuvotteluja tontin kohtalosta tänään. Moby Dickin omistaa suomalais-islantilainen Container Finance.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.