Mainos

Mobutu vetosi yhtenäisyyden puolesta

Zairen presidentti Mobutu Sese Seko näyttäytyi tänään julkisuudessa ensi kerran sen jälkeen, kun hän palasi kotimaahansa Ranskasta perjantaina.

Mobutu tapasi toimittajia eräässä varuskunnassa Kinshasan laitamilla ja vakuutti estävänsä maataan joutumasta kapinallisten käsiin. Kapinalliset, joiden päämääränä on syöstä Mobutu vallasta, ovat ottaneet hallintaansa suuria alueita maan itäosassa.

Mobutu keskusteli tänään Etelä-Afrikan varapresidentin Thabo Mbekin kanssa viisi kuukautta kestäneen sisällissodan lopettamisesta.

Mbeki toi mukanaan kirjeen presidentti Nelson Mandelalta ja kertoi, että Zairen kriisiä yritetään nyt ratkaista YK:n laatiman suunnitelman pohjalta. Suunnitelman mukaan maahan julistettaisiin aselepo ja hallitus aloittaisi neuvottelut kapinallisten kanssa.

Mobutu sanoi, että maan yhtenäisyys ja alueellinen koskemattomuus on säilytettävä. Kapinallisia johtava Laurent Kabila toisti puolestaan eilen Kisanganin kaupungissa, joka on nykyisin kapinallisten hallussa, ettei hän suostu aselepoon ennen neuvottelujen aloittamista.


(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.