Mainos

Mobiililotto käräjille arpajaisrikoksesta

Netti- ja tekstiviestilottopeliyhtiön toimitusjohtaja saa syytteen laittomien arpajaisten järjestämisestä. Mobitrix-loton järjestäjää epäillään arpajaisrikoksesta. Lisäksi syytteessä mainitaan arpajaislakiin sisältyvä kielto markkinoida laittomia arpajaisia. Yrityksen toimitusjohtaja Tero Ilén kiistää rikoksen.

Rahoittaako pelaaja loton järjestämistä vai ei?

Kyse on siitä, ovatko Mobitrixin tekstiviestipalveluiden maksut rinnastettavissa erilaisiin ilmaisiin arvontoihin osallistumisesta perittäviin postimaksuihin. Postimaksut ovat lain mukaisia. Vai onko kyseessä vastike eli että pelaaja joutuu (edes välillisesti) osaltaan maksamaan arpajaisten järjestämisestä koituvia kuluja?

Jos osallistuminen on vastikkeellista, mobiililotto on arpajaislain mukaista luvanvaraista toimintaa. Tällaista lupaa yrityksellä ei ole. Rahapalkintoja jakavissa arpajaisissa tarvitaan tarvitaan rahapelilupa. Raha-arpajaisiin yksinoikeus on Veikkaus Oy:llä.

Toimitusjohtaja: Emme hyödy tekstiviestikuluista

Arpajaisrikoksesta epäilty yrityksen toimitusjohtaja Tero Ilén kiistää, että kyseessä olisivat laittomat arpajaiset. ”Netissä voi lotota ilman maksuja. Jos lähettää lottorivin tekstiviestillä, maksu on 16 senttiä. Tämä tulo ei mene lottoa järjestävälle yritykselle vaan viestejä välittävälle toimijalle”, sanoo Ilén. Maksulliset lisäpalvelut, joista peritään huomattavasti enemmän kuin 16 senttiä, ovat Ilénin mukaan vapaaehtoisia.

Lisämaksusta voitto nopeammin tilille

Kotkalainen yritys Mobitrix tarjoaa netissä ja tekstiviestinä pelattavaa lottopeliä, jonka päävoitoksi kerrotaan 100 000 euroa. Arvonta suoritetaan viikoittain. Päävoiton lisäksi yritys kertoo jakavansa pienempiä voittoja. Yritys tarjoaa erilaisia maksullisia palveluita. Maksullisilla palveluilla voi nopeuttaa tietojen saamista tuloksista tai voitoista sekä joidenkin voittojen kohdalla myös sitä, millä aikataululla rahat tilille maksetaan.

Yritys kertoo sivuillaan, että lisäpalveluista kerätyistä maksuista osa jaetaan edelleen arvontojen voittoina. Esimerkiksi 1,5 euroa maksavasta tulospalveluviestistä yritys kertoo laittavansa voittokassaan 60 senttiä. Lisäksi jaettavia voittoja kerrotaan rahoitettavan mainostuloilla. Yhtään mainostajaa yrityksellä ei toistaiseksi ole.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.