Mainos

MNB:n johto: Christiania-pankin tarjous yhä harkinnassa

Merita-Nordbankenin MNB:n konsernijohtaja Hans Dalborg kertoi pankin edelleen harkitsevan, jatkaako se ostotarjoustaan norjalaisesta Christania-pankista.

Christiania Bank

Nykyinen tarjousaika päättyy perjantaina. Norjalaislehdissä ehdittiin jo kertoa, ettei MNB pidennä enää tarjoustaan sen jälkeen, kun maan parlamentin rahoitusvaliokunta antoi lausuntonsa pankkeja koskevaan tiedonantoon myöhään eilisiltana. Siinäkään ei otettu vielä selkeästi kantaa siihen, onko Norjan valtio valmis myymään osuutensa Christiania-pankista.

Linjaus vastaa pitkälti maan suurimman puolueen eli työväenpuolueen aiempia näkemyksiä. Molempien mukaan ensin on selvitettävä mahdollinen norjalainen ratkaisu. Käytännössä se tarkoittaa valtion osittain omistamien Christianian ja Den norske Bankin niputtamista.

Vaihtoehtoina on myös vakuutusyhtiö Storebrandin ja DnB:n yhdistäminen tai kaikkien kolmen liitto. Mikään niistä ei ole ongelmaton. Ay-liike vastustaa erityisesti pankkien niputtamista, koska se veisi 3000 työpaikkaa toimintojen päällekkäisyyden vuoksi. Myös työväenpuolueen on tulkittu olevan selkeästi sellaista vaihtoehtoa vastaan. Tästä osoituksena pidetään esimerkiksi puolueen tiedottajan kommenttia tänään. -Liittojen on oltava onnellisia, hän sanoi.

Vainio: Ei lisää hintaa

Merita-Nordbankenin hallituksen varapuheenjohtaja Vesa Vainio ei suostunut kertomaan, pidetäänkö pankissa parempana, että tarjous pidetään voimassa kunnes Norjassa saadaan poliittinen ratkaisu aikaan vai tuodaanko tarjous uudelleen vasta ratkaisun synnyttyä.

-Se kuuluu juuri niihin asioihin, joita halutaan harkita, hän sanoi. Hän ei näe myöskään syitä hinnan korottamiseen, koska ratkaisu ei ole siitä kiinni. MNB on tarjoutunut ostamaan pankin 17 miljardilla markalla. Dalborg ja Vainio selvittivät tarjouksen taustoja Helsingissä.

Norjan valtio omistaa Christianiasta hieman päälle 30 prosenttia ja Den norske Bankista noin 60 prosenttia. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.