MM-tasolla debytoinut Kalle Rovanperä selitti eroaan kärkeen – "On parempi olla tässä kuin ei olla"

Vasta 19-vuotiaan Kalle Rovanperän taival WRC-luokassa alkoi mainiosti Monte Carlon MM-rallissa. Tulokaskuljettaja oli ensimmäisellä erikoiskokeella nopein suomalainen ja koko letkan viides. 

Toisella erikoiskokeella Rovanperä jäi puolestaan selvästi kärjen vauhdista ja on torstain kahden pätkän jälkeen seitsemäs, minuutin ja 18,5 sekuntia hurjan pohja-ajan toisella ek:lla tykittäneestä Thierry Neuvillesta.

Rovanperä kävi läpi WRC-luokan debyyttipäiväänsä tallinsa Toyotan tiedotteessa, jossa hän myös perusteli, miksi ero kärkeen kasvoi toisella erikoiskokeella niin reippaasti. 

– Tuntui todella hienolta ajaa ensimmäiset WRC-erikoiskokeet MM-rallissa. Ensimmäinen pätkä oli oikea asfalttirata ja siellä ajoimme ihan ok ajan ja nautin autossa paljon. Toinen oli sitten aitoa Montea jään, lumen ja mudan keskellä, ja ajoimme erittäin varmistellen siinä. Mutta on parempi olla tässä kuin ei olla, Rovanperä tuumaili.

– Se oli todella haastavaa, enkä testeissäni ajanut tällaisissa olosuhteissa, joten opin paljon, mutta se oli varovainen ajo. Odotan innolla huomista.

 Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen iloitsi kuskiensa Rovanperän, Sébastien Ogierin ja Elfyn Evansin avauspäivästä.

 – Ensimmäisessä erikoiskokeessa sekä Sébastien ja Elfyn olivat erinomaisia. Tiedän, että molemmilla on hyvä tuntuma autoon ja he ovat luottavaisia. Kalle oli erittäin hyvä myös: hänellä oli allaan hieman pehmeämpi rengas ja hän ylikuumensi sitä hieman. Toisessa erikoiskokeessa olosuhteet olivat erittäin vaikeat, mutta kaikki pääsivät sen loppuun saakka ja ovat hyvässä asemassa jatkamaan.

Rallin kärjessä ennen perjantain erikoiskokeita on Hyundai-kuski Neuville. Ogier on toisena, kolmantena Toyotalta Hyundaille siirtynyt Ott Tänak

Fordin Esapekka Lappi on kuudentena 1.07,8 kärjestä jääneenä. Teemu Suninen joutui puolestaan keskeyttämään voimansiirto-ongelmien vuoksi.

Monte Carlon MM-ralli, tilanne EK 2/16:

 1. Thierry Neuville  Hyundai   26.23,5
 2. Sebastien Ogier   Toyota      +19,1
 3. Ott Tänak         Hyundai     +25,1
 4. Elfyn Evans       Toyota      +25,4
 5. Sebastien Loeb    Hyundai     +51,0
 6. Esapekka Lappi    Ford      +1.07,8
 7. Kalle Rovanperä   Toyota    +1.18,5
 8. Takamoto Katsuta  Toyota    +2.27,1
 --------------------------------------
 x. Teemu Suninen     Ford     +10.10,7

Lue myös:

    Uusimmat