Mainos

MM-pelipaidoista puolet valmiina – näin käy paidoille kisojen jälkeen

Jääkiekon MM-kisojen joukkueiden kokoonpanot ovat selvillä; nyt viimeistellään hurjaa vauhtia pelaajapaitoihin nimiä.

Jokainen pelaaja saa kaksi paitaa, jotka kestävät rajua kulutusta ja pesua. Suomessa tehdään kahdeksan joukkueen paidat, yhteensä 560 kappaletta. Saman verran paitoja tehdään Ruotsissa.

Työnjohtaja Päivi Vilppaan mukaan stressi ei vaivaa, vaikka kisat alkavat jo perjantaina. Suomessa puolet paidoista on tehty.

– Kaikki saadaan valmiiksi, Vilpas vakuuttaa

Suomen pelaajien nimikyltit syntyvät paitoihin helposti, mutta joidenkin muiden maiden pelaajien nimiä joutuu välillä tavaamaan huolella. Haastavimpina Vilpas pitää esimerkiksi Kazakstanin pelipaitoja.

Kisojen jälkeen pelaaja saa pitää toisen paidoista. Osasta paidoista tulee himoittua keräilykamaa. Paitoja on huutokaupattu ja tulot niistä ovat menneet hyväntekeväisyyteen.

– Esimerkiksi viime kevään kultapaitojen niin lähtöhinnat alkoivat tuhannesta eurosta. Joidenkin tiettyjen yksittäisten otteluiden paidat liikkuu siellä parin kolmen sadan kieppeillä, kertoo Suomen jääkiekkoliiton viestintäpäällikkö Henna Malmberg.

Kulutuksen jälkiä paitoihin toki jää, mutta se saattaa olla toisaalta myös bonustekijä. Malmberg ei osaa esimerkiksi suoralta kädeltä sanoa, lähteekö huutokaupattavista paidoista hienhaju pois.

– En tiedä. Mutta haluavatko jotkut jopa sitten sen säilyttää sen hienhajun mukana....?

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.