Mainos

MM-jalkapallo alkaa - ravintolat varautuvat yleisöryntäykseen

Jalkapallon MM-kisat starttaavat tänään perjantaina Etelä-Afrikassa ja tapahtuma on monelle urheilufanille vuoden suurin ja odotetuin. Otteluista suurin osa näytetään televisiosta parhaaseen katseluaikaan, joten sporttibaarit ympäri maan odottavat seuraavan neljän viikon ajan asiakasryntäystä.

- Kyllä suomalainen äijä haluaa katsoa kisat mieluummin kavereiden kanssa kuin lasten kanssa kotona. Se viesti on tullut jo jääkiekon MM-kisojen kautta meille, sanoo lahtelaisen Ravintola Ylämummon johtaja Janne Hakkarainen.

Suomalainen äijä osaa myös fanittaa hillitysti, joten erityisiä turvatoimia ei ainakaan Ylämummossa ole ollut tarvetta lisätä.

- Historia peilaa sen verran, että ei ole ollut aihetta vaihtaa lasituoppeja muovisiin. Omaa joukkuetta kannatetaan fiksusti ja tyylikkäästi. Ei tapahdu mitään hirveitä ylilyöntejä, mutta se ei poista rakkautta lajia tai joukkuetta kohtaan, Hakkarainen sanoo.

Ero muihin suuriin urheilutapahtumiin kuten jääkiekon MM-kisoihin näkyy juuri asiakkaiden käytöksessä.

- Jääkiekon MM-kisoja ei ikinä pelata ilman Suomea ja jalkapallon MM-kisoja ei pelata ikinä Suomen kanssa, joten jääkiekossa on enemmän tunnefanittamista, kaikki huutavat saman joukkueen puolesta. Jalkapalloa seurataan ammattimaisemmin, pohditaan taktikointia, Hakkarainen toteaa.

Helsingissä sijaitsevan Sports Academy -urheilubaarin ravintolajohtaja Pekka Lavikainen on samaa mieltä.

- Suomalainen futiskatsoja on hirveän asiantunteva ja kiinnostunut laaja-alaisesti eri joukkueista. Tietämystä riittää tosi paljon, Lavikainen sanoo.

Sports Academyssä MM-tunnelmaa on luotu muun muassa lisäämällä ruokalistaan eteläafrikkalaisia mausteita. Tunnelmaan pääsee paitsi kuvan ja äänen, myös hajuaistin kautta.

- Meillä tuoksuu leikattu nurmi, eli kuin olisi paikan päällä stadikalla katsomassa peliä.

Ravintolassa on varauduttu asiakasryntäykseen myös turvatoimia päivittämällä, mutta suuriin toimenpiteisiin ei Lavikaisen mukaan ole ollut tarvetta ryhtyä.

- Olemme tottuneet isoihin asiakasmääriin ja turvallisuus on ehdottoman tärkeää. Haluamme pitää hyvää fanikulttuuria turvallisesti yllä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.