MLS:n tähtipuolustajalta painava lausunto elämästään Yhdysvalloissa – "Tunnen pelkoa"

MLS-joukkue Real Salt Laken tähtipuolustaja Nedum Onuoha ei koe oloaan täysin turvalliseksi Yhdysvalloissa.

Englantilaisjalkapalloilija Onuoha on pelannut Yhdysvalloissa vuodesta 2018 lähtien. Maan viimeaikaiset tapahtumat on huomioitu tarkasti ympäri maailman, kun tummaihoinen mies George Floyd kuoli poliisin käsittelyssä. Tapaus on aiheuttanut jopa suuria mellakoita ja mielenosoituksia Yhdysvalloissa.

MLS-puolustaja Onuoha myöntää pelkäävänsä yhdysvaltalaisia poliiseja. 33-vuotias puolustaja ei voi koskaan olla varma, käyvätkö poliisit häneen käsiksi, jos he lukevat häntä väärin.

– Olen aina hyvin tarkka siitä, kuinka minä käyttäydyn, ja miten ihmiset, joilla on valtaa, voivat sen tulkita. En tykkää sanoa sitä ääneen, mutta minä tunnen pelkoa ja epäluottamusta poliisia kohtaan, Onuoha kertoo BBC:lle.

Onuoha ei kuitenkaan halua leimata koko USA:n poliisilaitosta, vaikka poliisien kohtaaminen herättääkin pelkoa. Kaikki poliisit eivät suinkaan ole rasistisia. Onuohan mielestä poliiseja ylistetään USA:ssa liikaan.

– En yritä olla liian kriittinen poliisia kohtaan, koska tuolla on paljon hyviäkin poliiseja, mutta välillä tuntuu, että ihmiset nostavat poliisin jalustalle ja saavat heidät näyttämään superihmisiltä. Totuus on, että he ovat vain ihmisiä, joilla on virkamerkki, ase ja paljon enemmän valtaa, Onuoha sanoo.

Kaikesta huolimatta Onuoha on viihtynyt Yhdysvalloissa hyvin, vaikka hän ei koekaan oloaan täysin turvallisesti liikkuessaan ulkona.

– Olen rakastanut asua tässä maassa, mutta kolikolla on myös kääntöpuolensa. En koskaan mene ulos ja tunne olevani sataprosenttisesti turvassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja