Mainos

MLL valitsi vihdoin seuraajan Eeva Kuuskoskelle

Mannerheimin Lastensuojeluliiton entinen pääsihteeri Eeva Kuuskoski joutui jättämään tehtävänsä pahoinpitelytuomion vuoksi. Tutkija Mirjam Kalland ottaa lastensuojelujärjestön ohjat toukokuussa.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto saa pitkän tauon jälkeen pääsihteerin. Lastensuojeluliiton liittohallitus on valinnut pääsihteeriksi 46-vuotiaan Mirjam Kallandin.

Erityisesti lasten ja vanhempien suhteisiin perehtynyt Kalland on Folkhälsanin tutkija. Hän on selvittänyt muun muassa äidin ja vammaisen lapsen varhaista vuorovaikutusta sekä erilaisia lapsen kehityksen riskitekijöitä. Hän on myös toiminut lasten psykoterapeuttina, kouluttajana ja työnohjaajana.

Kalland aloittaa MLL:n pääsihteerinä toukokuun alussa. Siihen asti pääsihteerin tehtäviä hoitaa hallintojohtaja Seppo Ristilehto.

Ristilehto on ehtinyt hoitaa pääsihteerin tointa jo jonkin aikaa, sillä liitto on ollut ilman pääsihteeriä Eeva Kuuskosken erottamisesta lähtien. Kuuskoski tuomittiin kesäkuussa alaisensa pahoinpitelystä ja liittohallitus näytti hänelle ovea.

Liittohallituksen puheenjohtajan Tuula Tammisen mukaan puheenjohtajavalinta sujui järjestötoiminnan normaalissa aikataulussa. Aikaa kului myös siksi, että tehtävään tuli runsaasti hakemuksia. Kaikkiaan pääsihteeriksi haki määräaikaan mennessä 33 henkilöä.

Tarjokkaita oli siis paljon, ja Tammisen mukaan monet näistä olivat myös varsin varteenotettavia. Liittohallituksen päätös syntyi kuitenkin yksimielisesti ja ilman suurempia keskusteluita.

- Olemme sitä mieltä, että Mirjam Kalland on hyvä valinta tässä tilanteessa. Uskon, että hänestä tulee pätevä ja hyvä pääsihteeri, Tamminen arvelee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.