Mainos

MLL perää pelien ennakkotarkastusta

Mannerheimin lastensuojeluliiton pääsihteeri toivoo tiukempaa tietokone- ja videopelien viranomaisvalvontaa. Kuuskoski korostaa myös vanhempien roolia.

Mannerheimin lastensuojeluliitto vaatii kaikkien Suomeen tulevien tietokone- ja videopelien tarkastamista ennakkoon. Pääsihteeri Eeva Kuuskosken mukaan viranomaisten on myös saatava työhön riittävät voimavarat.

Nykyisin Valtion elokuvatarkastamo voi vaatia pelin tarkastettavaksi, jos on syytä epäillä, että se sisältää lapsille haitallista aineistoa. Kuuskosken mukaan tämä ei riitä.

- Suomalaisen viranomaisen on lapsen suojelemiseksi voitava automaattisesti tarkastaa kaikki Suomeen tulevat pelit, Kuuskoski sanoi liiton Iisalmen paikallisyhdistyksen 80-vuotisjuhlassa.

Kuuskosken mukaan tietokone- ja konsolipelien valmistajat luovat pelejä, joiden teemoja ovat usein sota ja väkivalta. Siksi lapsen näkökulman huomioiminen vaatisi hänen mielestään alan valmiutta vahvempaan itsesäätelyyn.

- Äiti ja isä ovat tehokkaimmat lapset kasvurauhan suojelijat. Kun vanhemmat tietävät, miten lapsi käyttää internetiä ja mitä pelejä pelaa, lapsi tuntee olonsa turvalliseksi.

Kuuskoski lisäsi, että Mannerheimin lastensuojeluliiton laatimat Viisaasti verkossa -ohjeet auttavat vanhempia tutustumaan internetin maailmaan lapsen näkökulmasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.