Mainos

MLL: Lasten ja nuorten puhelimella valtava tarve - vain kymmenesosa puheluista läpi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton MLL:n nuorten ja lasten puhelimessa kuuluu hätä ja aikuisen tarve.

- Pystymme vastaamaan 30 00 puheluun ja nettiviestiin . Tarve on paljon suurempi, kymmenen kertaa enemmän tulee soittoja kuin pystymme vastaamaan, pääsihteeri Mirjam Kalland Mannerheimin Lastensuojeluliitosta kertoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

RAY:n avustukset

RAY esittää voittovaroista myönnettäväksi avustuksia yhteensä 309,3 miljoonaa euroa 790 järjestölle 1 622 eri kohteeseen.

Avustusten lisäksi RAY:n tuotosta osoitetaan Valtiokonttorin käyttöön 117 miljoonaa euroa sotiemme veteraanien hoitoon ja kuntoutukseen.

Yhteensä RAY:n tuottoa käytetään vuonna 2015 yhteiskunnallisiin tarkoituksiin 426,3 miljoonaa euroa.

Kallandin mukaan ilman RAY:n avustusta nuorten ja lasten puhelinta ei voitaisi avata vuoden jokaisena päivänä, vaikka myös kunnat ja yksityisetkin tukevat puhelintyötä. Koko MLL:n rahoituksesta 40 prosenttia tulee RAY:lta.

Lasten ja nuorten puhelimeen lapset soittavat ilmaiseksi ja nimettöminä. Kallandin mukaan asiat vaihtelevat avun tarpeesta kakkureseptin tekemisessä seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Raha-automaattiyhdistys RAY julkaisi eilen 309,3 miljoonan euron avustusehdotuksensa sosiaali- ja terveysalan järjestöille ja hankkeille. Mannerheimin Lastensuojeluliitto haki ensi vuodeksi lasten ja nuorten puhelimeen, chattiin ja nettiin avustusta 474 000 euroa, mutta on saamassa RAY:n ehdotuksen mukaan 382 000 euroa.

Sosiaali- ja terveysministeriö päättää RAY:n avustusehdotuksesta ensi vuoden alussa.

Raha-automaattiyhdistys on Suomen suurin kansalaistoiminnan rahoittaja. 

Esitetty avustusrahamäärä on hieman suurempi kuin viime vuonna. Avustusten saannin kriteerit ovat kuitenkin tiukentuneet hankkeiden seurantajärjestelmän uudistuksen myötä. Avustusten yksi painopiste on ensi vuonna kriisityössä ja kriisien ennaltaehkäisyssä.
Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.