Mainos

MLL: Lapsen syrjäytyminen alkaa varhain

Mannerheimin Lastensuojeluliiton uusi pääsihteeri Mirjam Kalland aloittaa virallisesti työnsä tänään.

Lapsen kehityksen turvaaminen on yksi yhteiskunnan tärkeimmistä tehtävistä. MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Kallandin mielestä Suomessa on moni asia kunnossa tämän velvollisuuden täyttämiseksi.

- Meillä on hyvät neuvolat, päiväkodit ja koulut. Huolestuttavaa on kuitenkin se, että resursseja vähennetään ongelmia ennaltaehkäisevistä ja terveyttä edistävistä palveluista.

Kallandin mukaan näiden palveluiden vähentäminen näkyy aina pienellä viiveellä. Hän haluaakin kiinnittää yhteiskunnan huomiota siihen, että varhaisilla toimenpiteillä on vaikutusta pitkälle lapsen elämään.

- Mannerheimin Lastensuojeluliiton vahvuus on se, että se vaikuttaa sekä sosiaali- ja terveyspoliittisiin päätöksiin että ruohonjuuritasolla.

MLL:n uusi pääsihteeri Kalland on toiminut pitkään tutkijana. Hän sanoo, että runsas tutkimustyö lasten ja nuorten hyvinvoinnista ei aina kohtaa käytäntöjä. Hän haluaa työssään lisätä vuoropuhelua tutkijoiden ja päättäjien välillä.

Osa tutkimuksista osoittaa, että lasten hyvinvoinnissa on tapahtunut kielteistä kehitystä.

- Esimerkiksi naisten päihteiden käyttö on lisääntynyt. Jos perheessä molemmat vanhemmat käyttävät runsaasti alkoholia, lapset jäävät jalkoihin. Myös lapsiperheiden taloudellinen tilanne on vaikeutunut.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto perustettiin parantamaan lasten fyysistä hyvinvointia. Kalland sanoo, että nykyään suomalaisten lasten emotionaalinen aliravitsemus on suurin ongelma. Lapsen syrjäytyminen alkaa jo varhain.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.