Mainos

MLL: Anniskelu ei sovi hampurilaispaikkoihin

Mannerheimin lastensuojeluliitto vetoaa ministereihin ja kansanedustajiin, jotta hampurilaisravintoloille ei myönnettäisi anniskelulupia. Liitto perustelee kantaansa sillä, että kyseiset ravintolat ovat lasten, nuorten ja lapsiperheiden suosiossa.

Hampurilaisravintolassa

Lapset käyvät ravintoloissa usein myös ilman vanhempiaan. MLL:n mielestä anniskelulla viestitettäisiin lapsille ja nuorille, että yhteisestä ajasta ja ateriasta ei voi nauttia ilman alkoholia. Mannerheimin lastensuojeluliitto huomauttaa myös, että samaan aikaan kun alaikäisten päihdetyöhön osoitetaan yhä enemmän varoja, alkoholinkäytön hyväksyttävyys on koko ajan lisääntynyt. Tässä on liiton mukaan selvä ristiriita.

Kannanotto liittyy korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) antamaan päätökseen, jonka mukaan Etelä-Suomen lääninhallituksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen on otettava hampurilaisravintolan anniskeluoikeus uuteen harkintaan. Oikeus vetosi asiassa yhdenvertaisuusperiaatteeseen ja elinkeinovapauteen. KHO:n mukaan anniskelun epäämiseksi ei riitä lasten ja nuorten suojelu.

Mannerheimin lastensuojeluliiton mukaan KHO:n tulkinta osoittaa nykyisen lain tukevan päihdemyönteistä kulttuuria.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.