Mainos

Miyazawasta Japanin valtiovarainministeri

Japanin entinen pääministeri Kiichi Miyazawa on suostunut ryhtymään valtiovarainministeriksi Keizo Obuchin johtamaan hallitukseen. Asiasta kertoi tuleva pääministeri Obuchi tänään.

78-vuotiaan Miyazawan empiväinen päätös pelasti Obuchin pahalta takaiskulta jo ennen kuin hänen hallituksensa oli edes ehtinyt astua toimeensa.

-Ellei Miyazawa hyväksy tarjousta, hallituksellani ei ole perustaa, Obuchi sanoi ennen Miyazawan lopullista päätöstä.

Aiemmin Miyazawa oli kieltäytynyt ministerin paikasta korkeaan ikäänsä vedoten. Japanilainen uutistoimisto siteerasi Obuchia, jonka mukaan hän oli kuitenkin lopulta suostunut "mielihyvin" tarjottuun tehtävään.

Miyazawa on ollut peräti 13 kertaa aiemmin ministerinä, muun muassa valtiovarainministerinä 80-luvun lopulla. Nyt hänestä tulee Japanin toisen maailmansodan jälkeisen historian iäkkäin valtiovarainministeri.

Ministeripaikka on suuritöinen ja vaatii läsnäoloa pitkissä parlamentin istunnoissa sekä tiheää matkustamista ulkomailla. Nihon Keizai Shimbun -lehti arveli tänään, että apulaisvaltiovarainministeri saattaisi matkata Miyazawan sijasta G7-maiden kokouksiin, jos tämä ottaa paikan vastaan. Obuchi jatkoi tänään neuvotteluja myös muista ministeripaikoista, jotka on määrä virallisesti täyttää torstaina sen jälkeen, kun parlamentin alahuone on hyväksynyt hänen valintansa pääministeriksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.