Mainos

Miyazawa Japanin valtiovarainministeriksi

Japanin uusi johtaja Keizo Obuchi ilmoitti tänään valinneensa entisen pääministerin Kiichi Miyazawan tulevan hallituksensa valtiovarainministeriksi. Miyazawa itse ei halunnut vielä tänään kertoa, ottaako hän tehtävän vastaan.

Japanin liberaalidemokraattisen puolueen johtajaksi perjantaina valittu Obuchi lopetti ilmoituksellaan rahamarkkinoilla useita päiviä jatkuneet arvailut siitä, kenet hän valitsee johtamaan maansa taloudellista elpymistä.

Obuchi kertoi valinneensa 78-vuotiaan kokeneen poliitikon, jolla on läheiset suhteet Yhdysvaltoihin. Muuan analyytikko totesi, että Miyazawa on valtiovarainministeriehdokkaista ainoa, joka voi soittaa Yhdysvaltain valtiovarainministerille Robert Rubinille tai keskuspankin johtajalle Alan Greenspanille.

Miyazawa johtaa hallitsevan LDP-puolueen kolmanneksi suurinta ryhmittymää ja hän on ollut 13 kertaa ministerinä. Pääministerinä Miyazawa oli lähes kaksi vuotta ennen kuin joutui vuonna 1993 eroamaan puolueen hajoamisen yhteydessä. Monet ulkomaalaiset muistavat Miyazawan parhaiten miehenä, joka otti Yhdysvaltain presidentin George Bushin pään syliinsä, kun vilustumisen heikentämä Bush luhistui juhlapäivällisellä Tokiossa vuonna 1992.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.