Mainos

Mittojen mukaan

Kaksi ennakkoluulotonta arkkitehtia sai tehtäväkseen uudistaa läävästä lukaalin. Nyt koti on täynnä räätälöityjä ratkaisuja ja jännittäviä oivalluksia.

Mikä?

It-alalla työskentelevän Yilmaz Subasin kokonaan remontoitu asunto vanhassa kerrostalossa Berliinin keskustassa.

Koko?

125 neliötä.

Kun Yilmaz Subasi osti asunnon kaksi vuotta sitten, se oli surkeassa kunnossa. Subasi pyysi remonttia ja sisustusta suunnittelemaan tanskalaiset arkkitehdit Jesper Reinholtin ja Dominik Franzin, jotka ovat tunnettuja rohkeista ideoistaan. Huoneistosta poistettiin seiniä, ja keittiö sekä kylppärit rakennettiin uusiksi.

Sisustus koostuu design-kalusteista ja pelkistetyistä mittatilausmööpeleistä, jotka tuovat kontrastia asunnon vanhoille puitteille. Reinholt ja Franz suunnittelivat ruokailutilaan jykevän pöydän mdf:stä, puukuitupuristeesta. Taulut ovat oikeista hevosista potretteja maalaavan Chorwin Stadlerin taidonnäytteitä (www.racehorse-gallery-berlin.com). Achille Castiglionin Taraxacum-valaisin on lampunvaihtajan painajainen.

Viereisen olohuoneen kuutiopöydät ovat Franzin suunnittelemat, myös värikkäät taulut ovat hänen käsialaansa.

Huomaa: Neliömuoto toistuu olkkarin parketissa, pikkupöydissä, sohvatyynyissä ja tauluissa.

Tervetuloa kotiin!

Eteisessä tulijaa tervehtivät Fornasettin tuoli ja näkymä olohuoneen tauluihin, jotka symboloivat Franzin mukaan auringonlaskun värejä. Tumma mdf-säleikköovi piilottaa taakseen säilytystilaa.

Huomaa: Vanhassa asunnossa on monia yksityiskohtia, jotka antavat sille omintakeisen ilmeen. Esimerkiksi hauskasti eri korkuisia oviaukkoja tuskin suunniteltaisiin uuteen kämppään.

Mihin keittiötä muka tarvitaan?

Keittiö Boffin kalusteineen on ruokailutilan yhteydessä omassa alkovissaan. Omistaja Subasi ei ole kiinnostunut ruoanlaitosta ja naureskelee, että hänen seuraavaan asuntoonsa ei rakenneta lainkaan köökkiä, sillä sen kalusteiden hinnalla hän syö ulkona joka päivä kymmenen vuoden ajan.

Huomaa: Asunnon vanhat parketit on käsitelty mustalla öljyllä, joka antaa lattialle pikantin kuluneen ilmeen. Lattiat ovat joka huoneessa hiukan erilaiset.

Ripaus krumeluuria

Koristeellinen Murano-lasikruunu tuo romanttisen tuulahduksen muuten eleettömään olohuoneeseen. Cassinan sohva on Philippe Starckin käsialaa. Matalan tason ja kiilto-oviset seinäkaapit Dominik Franz suunnitteli tätä huushollia varten. Tason päällä komeilee Achille Castiglionin Taccia-valaisin. Kaktus on Guido Droccon ja Franco Mellon Guframille suunnittelema naulakko vuodelta 1972.

Huomaa: Asunnon kauniita ikkunoita ja lattiaa ei ole peitetty verhoilla ja matoilla, ja seinätkin ovat lähes paljaat. Mutta aiheutuuko avaruutta lisäävästä ratkaisusta kaikuongelma?

Kylpylä kahdelle

Reinholtin ja Franzin suunnittelema upotettu tupla-amme vesiputoushanoineen tuo ylellisyyttä arkeen. Ammeen takana on profiililasi-ikkuna, joka antaa näkösuojan, mutta päästää läpi luonnonvaloa. Kartellin valikoimiin kuuluva Philippe Starckin muovinen Eros-tuoli sopii hyvin kylppäriin.

Tummassa vieraskylpyhuoneessa säväyttää pyöreä ikkuna, joka vie ajatukset laivoihin. Suihkusta tulee veden lisäksi valoa.

Huomaa: Telkkaria voi katsoa sekä kylppärissä että makuuhuoneessa seinään tehdyn näppärän aukon ja kääntyvän jalustan ansiosta.

Tulellakin voi sisustaa

Ruokailuhuoneen päädyssä on seurustelunurkkaus, jonka muodostavat Le Corbusierin houkuttelevat nahkatuolit ja basaltti-kivitasolle asennettu helppo ja ekologinen bioetanolitakka.

Huomaa: Takkaseinän takana on makuuhuone, johon on kaksi liukuovilla varustettua kulkuaukkoa.

Näin yhdistyvät avara loft-tunnelma ja yksityisyys.

Toimittanut: Anna Vartiainen
Kuvat: Andreas Mikkel Hansen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.