Mainos

Mitt Romney voitti selvästi Floridassa

Mitt Romney on voittanut selkein luvuin republikaanien esivaalin Floridan osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kun lähes kaikki kaksi miljoonaa ääntä oli laskettu, Romneyn osuus äänistä oli 46 prosenttia. Kovin kilpakumppani Newt Gingrich sai äänistä 32 prosenttia.

Romney on nyt selvästi entistä lähempänä Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta.

Muista ehdokkaista Rick Santorum lopetti kampanjansa kesken tyttärensä sairastumisen vuoksi ja Ron Paul ei kampanjoinut Floridassa lainkaan.

Romneyn ja Gingrichin kitkerä vaalitaistelu on jäämässä historiaan kaikkien aikojen likaisimpana vaalikampanjana. Campaign Media Analysis -laitoksen tutkijoiden mukaan 93 prosenttia Floridan vaalimainoksista oli negatiivisia eli vastustajaa mustamaalaavia.

Vaalin tulos oli melkoinen pettymys välillä mielipidemittauksia johtaneelle Gingrichille, ja tappio voi vaikeuttaa hänen kampanjarahoitustaan. Gingrich peruikin kaikki täksi aamuksi sopimansa tv-haastattelut. Jos Gingrich ei anna periksi, esivaalitaistelu voi jatkua vielä kuukausia. Seuraavaksi ovat vuorossa Nevada, Maine, Colorado, Missouri ja Minnesota.

(MTV3 - STT)

Katso Päivi Sinisalon raportti Lake Worthista, Floridasta:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.