Mainos

Mitt Romney kruunataan – ongelmana jäykkyys ja etäisyys

Mitt Romney on tarkoitus kruunata republikaanien presidenttiehdokkaaksi torstaina.

Republikaanien puoluekokous on päässyt vihdoin vauhtiin Isaac-myrskyn aiheuttamien yllätysten jälkeen.

Floridaan Tampaan kokoontunut puolueväki pääsi jatkamaan kokoustaan tiistaina illalla, ja nyt edetään supistetun aikataulun armoilla.

Kokouksen huipentuma, Mitt Romneyn kruunaaminen virallisesti puolueen ehdokkaaksi, on tarkoitus pitää aikataulun mukaisesti torstaina.

Republikaanien yksimielisyydessä säröjä

Puoluekokouksethan ovat nykyään vain hengennostatustilaisuuksia ja pr-tapahtumia, sillä esille marssitetaan yksi ainoa ehdokas, joka yleensä äänestetään yksimielisesti viralliseksi ehdokkaaksi.

Tällä kertaa näennäisessä yksimielisyydessä on säröjä, sillä yksi esivaaliehdokkaista, Ron Paul, ei testamentannut valitsijamiehiään Romneyn taakse ja oli mukana valitsijamiesten ääntenlaskussa.

Romneyn kampanjaväki olikin painostanut Paulia luovuttamaan valitsijansa, mutta turhaan. Romney voitti lopulta ääntenlaskun ilman yllätyksiä, mutta tilastoihin jäävät Paulin saamat 190 ääntä.

Yhteishenkeä peräänkuulutetaan

Yhteishengen nostatus on erityisen tärkeää republikaaneille, sillä puolueella on takana pitkä ja repivä esivaalitaistelu.

Puolueen konservatiivisiipi katselee Romneya yhä vähän alta kulmain, sillä he eivät ole täysin vakuuttuneita siitä, että ehdokas on riittävän vanhoillinen heidän makuunsa.

Tosin peruskonservatiivisen asiaparin eli nuoren Paul Ryanin mukanaolo tuo heille hieman varmuutta ainakin tiukasta budjettikurista.

Romneyn haasteena jäykkä kuva

Mitt Romneyn suurin ongelma on ollut toistaiseksi se, että hänen on vaikea saada todellinen kontakti äänestäjiin. Häntä pidetään liian jäykkänä, etäisenä ja elitistisenä.

Varakkuudesta onkin ollut ehdokkaalle taakka, sillä hänen veroprosenttinsa miljoonatuloista on vain noin 13, ja hän ei ole edelleenkään suostunut julkistamaan takavuosien veroilmoituksiaan.

Ja tietysti demokraattipuolue tekee kaikkensa viedäkseen valokiilan pois vastapuolen kokouksesta. Esimerkiksi Michelle Obamalla on näyttäviä esiintymisiä viikon mittaan. Hän esiintyy muun muassa suositussa David Letterman showssa.

Katso Päivi Sinisalon juttu (Huomenta Suomen uutiset 29.8.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.