Mainos

Mitsubishi Motors karsii tuhansia työpaikkoja

Japanilainen autonvalmistaja Mitsubishi kertoi tänään lakkauttavansa 9 900 työpaikkaa vuoden 2004 maaliskuuhun mennessä osana maailmanlaajuista rakenneuudistusta. Tämä tietää lähtöpasseja 11 prosentille Mitsubishin työntekijöistä.

Henkilöautojen takaosia

Yhtiön mukaan irtisanomisten tarkoituksena on leikata kustannuksia ja ne toteutetaan osin varhaiseläkeratkaisujen avulla. Mitsubishi on jo aiemmin irtisanonut 2 500 työntekijää, joten yhteensä työpaikat vähenevät 12 400:lla. Yhtiön mukaan kustannusten karsiminen on välttämätöntä, jotta yhtiö parantaisi kilpailukykyään automarkkinoiden yhä kiivaammassa kilpailussa.

Toinen japanilainen autonvalmistaja Nissan ilmoitti muutama viikko sitten vähentävänsä työvoimaansa vuosiin 2002-2003 mennessä 21 000 työntekijällä. Mitsubishin aiemmin toteuttamat tehostustoimet ovat jo tehonneet sen verran, että yhtiön tulos nousi maaliskuun lopussa päättyneen edellisen tilivuoden aikana 5,7 miljardia jeniä eli 53 miljoonaa dollaria plussan puolella, kun se toissa vuonna oli vielä 101,8 miljardia jeniä tappiolla.

Lokakuussa Mitsubishi ja Volvo kertoivat lisäksi sopineensa mittavasta yhteistyöstä kuorma- ja linja-autojen valmistuksessa. Tieto irtisanomisista nosti heti Mitsubishin osakekurssia Tokion pörssissä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.