Mainos

Miten virus on päässyt uimaveteen?

Useat ihmiset ovat saaneet rajuja vatsaoireita Tampereen uimarannoilta. 

Aiheuttajaksi epäillään noro- tai adenovirusta. Kaupunki on tänään ottanut sekä Tohloppijärvestä että Tesomajärvestä norovirus- ja adenovirusnäytteet. Tulokset saadaan torstaina.

Virusta saattaa päästä järviveteen, jos joku on esimerkiksi ulostanut järveen tai heittänyt sinne likaisen vaipan. Viruksia on koko ajan liikkeellä, mutta ne leviävät helposti, kun paljon väkeä on samassa paikassa.

Noro- ja adenovirus aiheuttavat oksentelua ja ripulointia, joillekin myös kuumetta. 

Virukset eivät ole vaarallisia, mutta potilaan on huolehdittava riittävästä nesteen saamisesta. Yleensä oireet menevät ohi muutamassa päivässä.

– Jos yleiskunto menee huonoksi riittävästä nesteytyksestä huolimatta, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen, epidemiologi Sirpa Räsänen sanoo.

Tampereen kaupunki on kehottanut välttämään neljällä uimarannalla uimista, sillä uimarit ovat saaneet sunnuntaista alkaen vatsaoireita kyseisillä rannoilla uimisen jälkeen. Tiettävästi kukaan ei ole joutunut oireiden vuoksi sairaalahoitoon.

Myös Oulussa päätettiin tänään kehottaa uimareita välttämään toistaiseksi uimista Lämsänjärvellä. Oulun seudun ympäristötoimi on saanut viikonlopun jälkeen kymmenkunta ilmoitusta vatsataudista. Järvestä otettiin eilen ja tänään vesinäytteitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.