Miten suureksi lottopotti voi kasvaa?

Italia elää jälleen lottohuumaa. Maan lotossa on jaossa ennätyssuuri yli 130 miljoonan euron potti.

Euroopan ennätyslukemissa keikkuvaa pottia on tavoiteltu jo seitsemän kuukautta.

Suomalaisessa lotossa potti ei voi nousta satoihin miljooniin, kertoo Veikkauksen tiedottaja Miikka Kimari.

- Teoriassa potti voi kasvaa noin 10–11 miljoonaan euroon, Kimari sanoo.

Italiassa lottopotin voittaminen on haastavampaa kuin Suomessa, koska Italiassa arvotaan 90 numeroa, joista kuusi on saatava oikein.

Suomessa riittää, kun saa seitsemän oikein 39 arvotusta numerosta. Ei tämäkään toki helppoa ole, sillä todennäköisyys on yhden suhde reippaaseen 15 miljoonaan.

Vaikka kukaan ei voittaisi Suomen lottoa kuukausiin, potti ei kasva yhtä vauhdilla kuin Italiassa. Viidenneltä kierrokselta alkaen lottopotin kertymää aletaan jakaa alemmille voittoluokille.

Suomessa lottopotti on ollut enimmillään 6,7 miljoonassa eurossa. Tämän vuoden maaliskuussa arvottu ennätyspotti jaettiin puoliksi kahdelle kupongille.

Voiko Suomesta tavoitella Italian pottia?

Italian jättipotti on herättänyt huomiota myös muissa Euroopan maissa. Italian naapurimaista on virrannut maahan lottoturisteja, jotka ovat käyneet täyttämässä lapun kioskilla.

Suomesta käsin lottopottia ei pääse tavoittelemaan, ellei ole Italian kansalainen.

- Italian lottoa voi pelata netissä, jos on italialainen. Siellä on samanlainen systeemi kuin Suomessa. Jos suomalainen haluaa osallistua Italian lottoarvontaan, on mentävä Italiaan myyntipisteelle pelaamaan, Miikka Kimari sanoo.

Jos Italian 130 miljoonan pottiin haluaa päästä käsiksi, kannattaa pitää kiirettä. Seuraavan kerran lottopottia tavoitellaan nimittäin tänään.

Aiempi Italian loton ennätyssumma, yli 100 miljoonaa euroa, meni Sisiliaan viime vuoden lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat