Mainos

Miten sporttibaareissa niellään tappion karvas kalkki?

Eilistä nöyryyttävää Suomi-USA MM-peliä keräännyttiin katsomaan kotien ja jäähallien lisäksi myös erilaisiin urheilubaareihin. Ihan kuuminta kamaa peli ei ollut - tilaa Leijonien rämpimisen katsomiseen olisi monesta baarista löytynyt.

– Tupa oli eilen täynnä mutta ei kuitenkaan ihan piukkaan pakattu. Yleensä meillä on jo tuntia ennen peliä paikka täynnä. Kyllä varmasti myös äitienpäivä ja ulkona ollut hieno ilma vaikuttivat, kertoo Elmo Sport & Grillin Heikki Kivistö.

Samanlaista viestiä kerrotaan Sports Academysta ja Sport Pub Chelseasta.

– Eilen katsojia oli vähiten koko kisojen aikana, olisiko ollut noin 150, kun meille mahtuisi 270. Äitienpäivän lisäksi kävijöihin saattoi vaikuttaa myös se, että Antero Mertaranta selosti ilmaiskanavalla, Chelsean Toni Suonsivu kertoo.

Helsingin keskustan Sports Academyssa talo oli melkein täynnä, mutta kesken pelinkin mahtui vielä mukaan kisakatsomoon.

– Areenalta tosin saatiin lisää väkeä pelin jälkeen. Tänä vuonna kaikki pelit ovat vetäneet hyvin, myös arkena pelattavia pelejä on tultu joukolla katsomaan, Mikko Toivonen Sports Academysta kertoo.

Omia ei hylätä - edes 5-0 -tilanteessa

Kun Suomi voittaa tai tekee maalin, tunnelma sporttibaarissa nousee huippuunsa. Mutta vaikka Suomen joukkue rämpisi pohjamudissa, suomalainen ei kuitenkaan omiaan herkästi hylkää.

– Kyllä porukkaa on ollut tappioon päättyneiden Kanada- ja USA-pelien jälkeenkin. Yleensä suomalaisfani ei lähde kesken pelin kotiin, vaan ottelua jaksetaan seurata loppuun saakka, Toni Suonsivu Sport Pub Chelseasta kertoo.

– Tosin ei alkusarjan voittoja vielä suoranaisesti juhlitakaan. Sitä tehdään vasta ratkaisevien pelien ja tietenkin mestaruuden jälkeen.

Sports Academyssa maalikiljahdukset jäivät eilen vähemmälle, mutta roimasta tappiosta huolimatta väki oli hyväntuulista.

– Sunnuntain pelit ovat ylipäätään melko rauhallisia, kun porukalla on töitä seuraavana päivänä. Suomalaiset malttavat olla hyvin loppuun asti, harvoin lähdetään pois kesken pelin, Sports Academyn Toivonen kertoo.

Elmo Sports & Grillissä tunnelma latistui hieman kolmannen erän alussa, kun katsojat tajusivat pelin olevan menetetty.

– Muutama lähti pois ennen pelin loppua. Mutta ei siihen vaikuta vain häviö, vaan kyllä peliesityksellä on osuutensa. Eilen oli aika aneemista peliä, Elmon Heikki Kivistö kertoo.

Kisaturistit bailaavat aamuun asti

Suomen joukkueen pelisuoritus näkyy enemmänkin tunnelmassa kuin juomien menekissä. Toki osa ottaa juomia suruunsa, mutta pääasiassa karvaskaan tappio ei näy myyntipiikkinä.

– Mutta kyllä se tekisi loven myyntiin, jos Suomi ei menisi päätyyn asti. Kyllä me vielä uskomme, että finaaliin mennään, Elmon Kivistö sanoo.

– Voiton jälkeen juhlat jatkuvat, porukka voi ottaa sen kunniaksi skumppaa ja muuta. Mutta ei voitto tai tappio näy juurikaan myynnissä, varsinkaan viikonloppuna, Sports Academyn Toivonen kertoo.

Viime vuoteen verrattuna kisahuuma on pysynyt hyvänä.

– Aika samalla fiiliksellä mennään. Ehkä alkusarja on kiinnostanut tänä vuonna vähän enemmän, Chelsean Suonsivu arvelee.

– Tämän illan Kazakstan-peli kiinnostaa sekin, mutta kyllä välierät vetävät porukkaa varmasti, oli Suomen tilanne mikä tahansa.

Sports Academyssa kisatunnelmaa ovat olleet luomassa muun muassa kisaturistit. Eilen jenkit jaksoivat pitää mölyä, mutta erityismaininnan Toivonen antaa sveitsiläisille.

– Heidän tarkkaa lukumääräänsä en osaa sanoa, mutta he ovat olleet ainakin näkyvimpiä faneja.

Myös Elmossa odotellaan illalla väkeä, vaikka kyseessä onkin melko merkityksetön peli. Suomi on jo varmistanut paikkansa puolivälierissä, jotka pelataan torstaina.

– Sitten rävähtää. Baariin kannattaa tulla jo pari-kolme tuntia ennen peliä, Elmon Kivistö huomauttaa.

Suomi-Kazakstan -ottelua voi seurata CANAL+ MM-kiekko 24/7 -kanavalla kello 20:10, ilmaisella AVA-kanavalla kello 19:55 alkaen sekä Katsomo.fi:ssä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.