Miten päästä älypuhelinkoukusta eroon?

Jokainen älypuhelimen omistaja tunnistaa itsessään ainakin pienen riippuvuuden puhelintaan kohtaan. Pienillä nikseillä voi helpottaa riippuvuutta ainakin hetkeksi aikaa.

Amerikkalaisen aikakauslehti Vanity Fairin muotivastaava Michael Carl on kehittänyt keinon päästä hetkeksi eroon omasta ja ystäviensä älypuhelimista. Kun Carl lähtee ystävineen ravintolaan, jokaisen täytyy laittaa oma puhelin keskelle pöytää. Jos joku uskaltaa edes vilkaista puhelintaan ennen laskun saapumista, joutuu maksumieheksi.

Kustannustoimittajana Lucky-aikakauslehdessä työskennellyt Brandon Holley kertoo taas nakkaavansa puhelimensa vanhaan säilytysrasiaan aina kotiin tullessaan. Puhelin pysyy rasiassa aina illallisen loppuun saakka.

– Jo pelkästään puhelimen värinä tai siihen tuleva valo häiritsee, joten laitan sen mieluummin hetkeksi kokonaan pois näkyvistä, Holley kertoo.

Useimmilla perheillä ja pareilla voikin olla sääntö, jonka mukaan puhelinta ei saa käsitellä enää kymmenen jälkeen illalla. Etenkin pienten lasten vanhemmat ovat huolissaan siitä, millaisia tapoja lapset oppivat seuratessaan aikuisia puhelimensa kanssa.

Muotisuunnittelija Rebecca Minkoff on päättänyt jättää puhelimena äänettömälle ja toiselle puolelle asuntoaan leikkiessään 2-vuotiaan poikansa kanssa.

– Se ei ole helppoa, mutta yritän olla ne muutamat iltatunnit ilman puhelinta ennen kuin lapseni menee nukkumaan, Minkoff kertoo.

Älypuhelimien ja tablettien aikana on luksusta olla hetki saavuttamattomissa. Yksityisestä ajasta on myös tullut harvinaisempaa, minkä vuoksi moni on alkanut sulkea puhelimensa etenkin ruokaillessaan läheistensä kanssa. Rauha halutaan tuoda myös muihin paikkoihin. Esimerkiksi muotisuunnittelija Marc Jacobs kyllästyi kuuntelemaan puhelimensa värinää mennessään nukkumaan ja kieltäytyi lopulta ottamasta mitään elektronista laitetta makuuhuoneeseensa.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Lähde: New York Times

Kuva: Colourbox

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja