Miten meikkaaminen vaikuttaa suomalaisen naisen mielialaan?

Syksyn saapuessa ja päivien hämärtyessä moni saa piristystä joka aamuisella meikkaustuokiolla. Näin voisi ainakin päätellä AVAn kauneuskyselystä, johon vastanneista suurin osa myöntää meikkaamisen vaikuttavan mielialaan erittäin positiivisesti.

Miten suomalaiset naiset kokevat meikkaamisen? Onko se välttämätön paha, pakollinen piristys vai kenties jotain ihan muuta? Kauneuskyselyyn vastanneista suurin osa, eli 58 prosenttia, paljasti meikkaamisen todellakin vaikuttavan mielialaan – erittäin positiivisesti.

Meikkaaminen – kuin taulun maalaamista

Suomalaiset naiset kertoivat, että meikkaaminen tekee heistä itsevarman. Meikillä haluttiin korostaa omia parhaita piirteitä ja piilottaa heikouksia.

– Meikattuani tunnen itseni kauniiksi ja saatanpa kääntää muutaman katseenkin! Kyllähän suomalainen nainen on kaunis ilmankin meikkiä, mutta ainakin minulle meikkaaminen on tietynlaista ylellisyyttä.

– Mieliala aina kohenee meikatessa. Tämä siksi, että kasvojen iho on kauttaaltaan arpien peitossa, jotka ovat seurausta pitkään jatkuneesta aknesta. Kun saan meikattua arvet piiloon, itsevarmuus kasvaa ja mieliala kohenee!

– Kun meikkaa, tulee tietyllä tapaa skarpimpi ja huolitellumpi olo. Ja sitä tuntee itsensä viehättävämmäksi, kun on maskaraa silmiä korostamassa ja aurinkopuuteria tuomassa hehkua olemukseen!

– Meikillä saa korostettua omia hyviä piirteitään ja piilotettuja huonoja. Antaa hyvin tehtynä säihkyvän ulkonäön.

– En käytä meikkaamiseen paljoa aikaa, mutta olo on itsevarmempi meikkauksen jälkeen.

– Meikatessa tulee rentoutunut olo. Se on kuin taulun maalaamista, kun saa leikkiä valolla ja varjolla. Teen joka kerta meikin huolella ja rauhassa. Tämä saa itseni tuntemaan ja näyttämään kauniilta.

– Oloni on itsevarmempi, kun olen meikannut. Meikki kruunaa kokonaisuudessaan yhdessä kivan asun, asusteiden ja kampauksen kanssa. En meikkaa kovinkaan vahvasti, mutta se pienikin määrä piristää arkea.

Riippuu päivästä ja meikistä

32 prosenttia vastaajista pohdiskeli meikkaamisen vaikutuksen riippuvan päivästä. Hyvä meikki voi pelastaa päivän, huono meikki puolestaan voi pilata päivän.

– Riippuu vähän, miten meikkaa. Jos laitan ripsaria tai kajalia, silloin sitä vain hössöttää koko ajan, että onko meikit hyvin vai huonosti. Mutta huulipuna on mukava lisä vaikkapa treffeille. Se korostaa mukavasti huulten punaisuutta ja saa huulet näyttämään täyteläisimmiltä.

10 prosenttia vastaajista sanoi, ettei meikkaaminen koskaan vaikuta mielialaan.

– Ei vaikuta, koska en meikkaa.

Kyselyyn vastasi 574 lukijaa.


Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja