Mainos

Miten lakia on noudatettu? – tämä on ollut pakollista neljä päivää

Viimeistenkin suomalaisautoilijoiden oli vaihdettava talvirenkaat autoihinsa tämän kuun alussa. Suomessa vallitsee tällä hetkellä talvisää ja poliisin mukaan nyt olisi erittäin vaarallista liikkua kesärenkailla.

– Kelit ovat semmoiset, että normaalilla järjellä varustettu suomalainen ei lähde kesärenkailla liikkeelle. Nyt on niin lumista ja jäistä, että kesärenkailla olisi hankala ajaa, liikkuvan poliisin ylikonstaapeli Teemu Äikäs selvittää.

Äikäksen mukaan suomalaiset ovat vaihtaneet tunnollisesti talvirenkaita autoihinsa.

– Talvirenkaita on aika hyvin vaihdettu. Nähdäkseni tien päällä ei tapaa enää paljoa autoilijoita, joilla on kesärenkaat. Ja sinänsä talvi tuli nopeasti, mutta ei se yllättäen tullut, Äikäs tähdentää.

Liikenteessä on kuitenkin aina sellaisia, jotka eivät lakia noudata. Myös kesärenkailla varustettuja autoja näkyy liikenteessä, mutta hyvin vähän.

– Selityksenä on muun muassa se, ettei ole ehtinyt vaihtamaan renkaita tai talvirenkaat ovat vasta tilauksessa, Äikäs sanoo.

Hänen mukaansa suurempi ongelma on kuitenkin se, kun juhannus koittaa kesällä.

– Noita nastarenkailla ajavia ropisee vielä tuolla juhannuksen tienoilla. Kuljettajat kertovat, että he ovat Lappiin menossa ja piikit ovat renkaissa pakkasen varalta, Äikäs sanoo.

Lain mukaan talvirenkaita on käytettävä helmikuun loppuun asti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.