Mainos

Miten Kreikka-vyyhti jatkuu — Helppoa ulospääsyä ei ole

Suomen ja Kreikan keskinäiset vakuussopimukset ovat aiheuttaneet kuohuntaa ympäri Eurooppaa. Helppoa ulospääsyä ei Suomelle ole luvassa ja vaihtoehdot ovat vähissä. Ulkopoliittisen instituutin EU-ohjelman tutkijan Tiia Lehtosen mukaan on epätodennäköistä, että Suomi saisi jo neuvotellut vakuudet Kreikalta.

– Ainakin se sopimusluonnos on varmasti kaadettu, hylätty ja unohdettu mikä Kreikan kanssa nyt alustavasti tehtiin. Miten tätä sopimusta nyt lähdetään sorvaamaan, jää tietysti nähtäväksi.

Todennäköinen vaihtoehto on, että kukaan ei saa mitään vakuuksia, mutta Suomi silti osallistuisi tukipaketin rahoittamiseen.

Se kuitenkin olisi ristiriidassa kevään vaalilupausten kanssa, mikä tekisi tuon vaihtoehdon erittäin hankalaksi perustella äänestäjille.

– Hallituspuolueet, lähinnä kokoomus ja SDP, kääntäisivät niin kutsutusti takkinsa ja joutuisvat sanomaan äänestäjille ja kansalle ylipäätään, että näitä vakuuksia ei nyt tule eikä saada, eikä Suomella ollut pokkaa kääntää kuitenkaan koko sopimusta nurin, Lehtonen kuvailee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.