Mainos

Miten käy, jos poliisi itse jää kiinni piratismista?

Australiassa poliisiviranomaisia syytetään laittomien tietokoneohjelmakopioiden käyttämisestä.

Brittiläinen ohjelmistoyhtiö Micro Focus väittää poliisin käyttäneen viranomaisten tietokantojen katsomiseen luvatta yhtiön ViewNow-sovellusta. TorrentFreak-sivusto kertoo, että tämän lisäksi Australian poliisin väitetään jakaneen sovellusta myös muille viranomaistahoille.

Micro Focus on vienyt jutun oikeuteen ja vaatii ainakin kymmenen miljoonan dollarin korvauksia.

ViewNow oli lisensoitu Australian poliisille 6500 tietokoneeseen, mutta yhtiön mukaan poliisi oli ottanut käyttöönsä yli 16 000 kopiota.

Micro Focuksen mukaan yhtiön oli pakko mennä suoraan oikeuteen. Poliisin jutteille ei asiasta voinut mennä, koska juuri se on rikossyytteiden kohde.

Poliisi mukaan se ei tiennyt mistään rajoitteista kopioiden määrässä. Poliisi tulkitsee sopimusta siten, että se saa ottaa käyttöönsä miten monta kopiota tahansa.

Micro Focus epäilee poliisin ottaneen käyttöönsä nyt myös yhtiön kehittämän NetManage -sovelluksen, eikä tätäkään ohjelmistoa ole lisensoitu poliisille ilman rajoitteita.

TorrentFreak-sivusto kommentoi, että jutussa häviävät ainakin australialaiset veronmaksajat, sillä poliisi on jo jutun alkuvaiheessa kuluttanut satoja tuhansia dollareita oikeuskuluihin.

Kyseessä ole ensimmäinen kerta, kun piratismikohu kohtaa Australian poliisia. Vuonna 2008 Etelä-Australian poliisin IT-osasto narahti tuhansien piraattielokuvien hallussapidosta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.