Miten Jokerit pystyy paikkaamaan suomalaistähden jättämän valtavan aukon? Lauri Marjamäki kertoo suunnitelmasta

2:10
Videolla juttua Jokereista sen päävalmentajan Lauri Marjamäen kautta.

Helsingin Jokereiden viime kausi KHL:ssä päättyi ennen aikojaan koronaviruspandemian takia. Kevään ja varsinkin viime viikon aikana Jokerit on tehty useita hankintoja. Näillä se on osaltaan pyrkinyt paikkaamaan jättimäistä aukkoa, jonka tähtipuolustaja Mikko Lehtonen jätti taaksensa.

Lehtonen, 26, säkenöi viime kaudella poikkeuksellisella tavalla Jokereiden takalinjoilla. Taitava kiekollinen puolustaja takoi peräti 49 (17+32) tehopistettä runkosarjan aikana. Hänet valittiin KHL:n kauden puolustajaksi.

Ensi kaudella Lehtonen viilettää NHL-seura Toronto Maple Leafsin riveissä.

Mutta miten Jokerit aikoo paikata hänen jättämäänsä aukkoa?

Hän kun oli Jokereiden isoin syömähammas. Pelillinen moottori.

– Kaikki varmaan ymmärtävät, että toista Mikko Lehtosta ei välttämättä löydy. Ihan jo siltä kannalta, että millä tasolla hän pelasi viime kaudella. Hienoa, että hän sai NHL-sopimuksen, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki miettii MTV Urheilulle, jatkaen itse paikkaamisesta:

– Olemme miettineet kokonaisuutta. Esimerkiksi sitä, että millaisen pakkikahdeksikon luomme, jotta pystyisimme pelaamaan sellaista jääkiekkoa, mitä haluaisimme pelata. Olemme saaneet äärimmäisen hyviä pelaajia mukaamme, Marjamäki sanoo.

”Äärimmäisen hyvillä pelaajilla” Marjamäki viittaa Jokereiden uusiin hankintoihin. Jokerit värväsi viime kaudella SM-liigassa Kärppien paidassa loistaneen Jakub Krejcikin, kovaa jälkeä Ruotsin SHL:ssä Skellefteåssa tehneen Jonathan Pudasin ja HPK:n kapteenina toimineen Niklas Frimanin.

Näiden kylkeen Marjamäki mainitsee Tommi Kivistön, Alex Grantin, Viktor Löövin, David Sklenickan ja Teemu Erosen, jotka kaikki jatkavat seurassa.

– Siinä on kaikkea – monipuolisuutta. Ja heitä kaikkia kohtaa sama vaatimustaso. Heidän pitää pystyä luistelemaan ja olemaan tiiviinä. Sitä kautta pelimme on mahdollisimman laadukasta, Marjamäki sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja