Mainos

Mitchell kiittää Holkerin panosta Pohjois-Irlannin rauhan eteen

Pohjois-Irlannin rauhansopimuksen pääarkkitehti, Nobelin rauhanpalkinnonkin saajaksi ounasteltu George Mitchell haluaa korostaa Harri Holkerin panosta vaikeassa rauhanprosessissa. Entinen Yhdysvaltain senaattori Mitchell ja Holkeri purkivat yhdessä kaksi ja puoli vuotta Pohjois-Irlannin poliittista umpisolmua.

-Harri Holkerin työ oli todellakin erittäin tärkeä tälle historialliselle rauhansopimukselle. Nojauduin suuresti hänen harkintaansa ja neuvoihinsa. Suomalaisten pitäisi olla ylpeitä siitä, että yksi johtajistanne antoi näin suuren panoksen, Mitchell tähdensi tänään Pariisissa.

Holkerilla oli myös se etu, että hänellä oli ensi käden tietoa Pohjois-Irlannin osapuolille erittäin mielenkiintoisesta asiasta: ex-pääministeri selvitti neuvotteluissa perusteellisesti, miten Suomen ruotsinkielisen vähemmistön asema on järjestetty.

Kolme vuosikymmentä politiikassa ollut demokraattien ex-senaattori Mitchell myöntää, että Pohjois-Irlannin rauhansopimuksen ratkaisevat koetukset ovat yhtä kaikki vielä edessä. Mitchell odottaa jännityksellä etenkin toukokuun loppua. Pohjois-Irlannin ja Irlannin väestö ottaa kantaa sopimukseen kansanäänestyksessä 22. toukokuuta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.