Mitä tekee SM-liigan pistepörssivoittaja Petri Kontiola? MM-konkarin yllä yksi iso kysymysmerkki

Jääkiekon MM-kisoissa Leijonien yksi mielenkiintoisin pelaaja on 36-vuotias Petri Kontiola. Uransa seitsemänsiin MM-kisoihin lähtevä Kontiola herättää vielä pieniä kysymysmerkkejä. Miten hän pystyy johtamaan Leijonien joukkuetta? Ja millä tasolla hän painaa tulevissa kisoissa?

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Kontiola hyppäsi Leijonien mukaan tilanteesta, jossa hän oli voittanut SM-liigan runkosarjan pistepörssin. 55 ottelussa Kontiola paukutti 55 (14+41) tehopistettä.

Moni kuitenkin yllättyi, kun Kontiolan nimi löytyi Leijonien MM-leirilistasta. Suomea viimeksi vuoden 2018 talviolympialaisissa edustanut Kontiola päätti palata Leijonien nuttuun.

– Kontiolan tilanne on mielenkiintoinen, C Moren MM-asiantuntija Sami Kapanen myöntää.

– Hän pystyy olemaan johtava pelaaja esimerkiksi ylivoimien puolella. Hän pystyy paukuttamaan tulosta ja hän on näyttänyt sen, että pystyy olemaan kansainvälisellä tasolla johtava pelaaja. Siitä on toki jonkin verran aikaa, Kapanen jatkaa.

Kontiolan edelliset MM-kisat ovat keväältä 2015. Tämän jälkeen hän on tahkonnut KHL:ää ja tuoreeltaan SM-liigaa.

Viime kaudella Kontiola oli kotoisen kiekkoliigan parhaita pelaajia. Eri asia on se, takaako tämä mitään MM-kisoja ajatellen.

– Fakta on se, että taso nousee merkittävästi, kun vertaa SM-liigaa ja MM-kisoja. Silloin kysymys kuuluu, että pystyykö Kontiola toistamaan ne samat asiat, mitä hän tekee Liigassa, vielä hieman nopeammassa pelitempossa? Se on se haaste, mihin hänen pitää pystyä vastaamaan, Kapanen kyselee ja linjaa.

– Jos hän pystyy vastaamaan, niin sitten häneltä nähdään todella laadukasta pelaamista.

Lue myös:

    Uusimmat