Mainos

Mitä tekee lottovoittaja? Ei ainakaan lopeta työntekoa

Veikkaus järjestää vuosittain suurvoittajille mahdollisuuden tavata toisiaan illallisella. Viimeisin tapaaminen pidettiin alkuvuoden aikana. Tapaamisiin osallistuneet voittajat olivat olleet ahkeria veikkauspelien pelaajia jo ennen elämänmuutoksen tuonutta voittoa. Haaveiden tavoitteluun oli otettu osaa viikoittain.

– Jos ei pelaa, ei voi voittaa, keski-ikäinen mies perusteli hyvää tuuriaan.

Voitto toi elämään iloa, mutta osalle myös harmaita hiuksia. Monen voittajan mielestä positiivisinta ison rahasumman nappaamisessa oli, että jokaista penniä ei enää tarvinnut laskea. Raha toi tietynlaisen turvallisuuden ja vapauden tunteen, rauhankin. Myös haaveita toteutettiin.

– Unelmamökki ja uusi auto on hankittu, lapsille asunnot. Ihana elämä odottaa, naisvoittaja kuvaili tunnelmia pari vuotta voiton jälkeen.

Vihdoinkin totta: Kesämökki ja oma hiihtomaja

Voittajat käyttävät rahansa ensisijaisesti uuden asunnon ja auton hankintaan. Volkswagen, Alfa Romeo, Audi, BWM sekä Ford ja Nissan olivat olleet menopelimerkeistä ostoslistalla. Asunnoissa suosittiin niin ikään myös laajaa skaalaa: haaveita toteutettiin ostamalla joko kerros- tai rivitaloasunto, osa sijoitti omakotitaloon. Lähes kaikki ovat myös laittaneet rahaa sukanvarteen tai niputtaneet varallisuuttaan esimerkiksi osakkeisiin tai rahastoihin. Moni panosti matkustamiseen tai uuteen kesämökkiin.

– Iloitsen valtavasti kesämökistä ja hiihtomajasta sekä uudesta hyvästä autosta, eräs voittaja sanoo.

– Olen iloinen, kun voin tarjota lapsilleni ja ystävilleni mökkeilyä Saimaan rannalla ja Lapissa, jo useita vuosia voitostaan nauttimaan ehtinyt voittaja kertoo.

Rahalla lisää vapaa-aikaa

Työelämässä jatkamiseen voittajat suhtautuvat myönteisesti. Pääosa työikäisistä voittajista jatkoi työnantajiensa leivissä, mutta voiton myötä lyhyemmän työpäivän tekeminen tai hetkellinen sapattivapaa mahdollistuivat. Eläkeiän kynnyksellä olevista osa jäi varhennetusti eläkkeelle. Monelle voitto osui elämäntilanteeseen, jossa raha tuli tositarpeeseen.

– Voitto osui keskelle sairautta ja velkoja, iäkäs naisvoittaja kertoo.

– Olin juuri aloittanut opiskelut ja ottanut asuntolainan, nuori naisvoittaja puolestaan muistelee.

Voitosta kerrotaan vain läheisimmille

Suurvoittajille on tyypillistä, etteivät he huutele rahoistaan suureen ääneen. Varsinkaan naapureille tai työkavereille miljoonista ei hihkuta - suurin osa jakaa tiedon vain perheen ja lähisukulaisten kesken. Monet uskotuista olivat iloinneet voittajien puolesta.

Osalle voittajista raha sekä tiedon leviäminen lähipiirissä oli kuitenkin näyttänyt negatiiviset puolensa. Iso rahasumma oli tuonut matkassaan kateutta sekä muutamalle jopa avioeron.

– Paras kaveri, jolle kerroin, suuttui ja katkaisi välit, kertoo keski-ikäinen mies oman kokemuksensa.

Lottovoittajat uskovat yhä voittoihin

Suomalaiset voittajat suhtautuvat positiivisesti uuden voiton mahdollisuuteen. Onnenkantamoisen jälkeenkin suurin osa oli jatkanut säännöllistä pelaamista.

– Vaikka välillä tuntuu turhalta, kyllä kannattaa silloin tällöin yrittää, yksi voittaja vinkkaa strategiastaan.

Tälläkin viikolla suomalaiset pääsevät tavoittelemaan suuria unelmia ja elämänmuutoksen mahdollistavia voittoja, sillä sunnuntaina (kierros 25/2012) Lotossa tavoitellaan jo 10 miljoonan euron pottia. Myös Jokerissa on tarjolla merkittävä 5 miljoonan euron potti.

Jos Loton täysosumia löytyy vain yksi, menevät Suomen lottoennätykset uusiksi. Edellinen voittoennätys on toukokuulta 2011, kun Forssan Prismassa pelattuun lottoriviin osui 8 miljoonan euron voitto.

Peliaikaa näiden yhteensä 15 miljoonan euron pottien tavoitteluun on su 24.6. kello 20.30 saakka. Loton ja Jokerin arvonta nähdään sunnuntaina TV1:ssä kello 20.45.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.