Mitä tehdä - jo nuorena vanhan näköinen?

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten nuoren kannattaa hoitaa helposti vanhenevaa ihoa, kuinka luomiväri valitaan ja minkälainen häämeikki sopii morsiamen äidille.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Luomivärin valinta

Hei! Minulla on vihreät silmät, joissa on myös hieman ruskeaa. Ikäni on 55 ja käytän meikkiä joka päivä. Vanhetessa luomivärin valinnasta on tullut vaikeaa. Mikä väri häikäisisi kaikki?

Riian vastaus:

Hei! Creative Eyes Pure Diamond luomiväri trio 480 Prismatic Purples on vihreille silmille upea väripaletti. Käytä tumminta sävyä varjostukseen ja sipaise vaaleaa kirkastamaan katsetta liikkuvalle luomelle. Häivytä keskimmäisellä vivahteella silmämeikki utuiseksi. Rajaa silmät mustalla tai tummanruskealla kajalkynällä.

Aasialaistyyppisten silmien meikkaaminen

Hei! Haluaisin kysyä vinkkejä silmieni meikkaamiseen, varsinkin luomiväristä. Minulla on tosi pienet "liikkuvat luomet", vähän kuin aasialaistyyppiset silmät. Miten tämän tyyppiset silmät olisi hyvä meikata, jotta luomiväri näkyy?

Riian vastaus:

Suosi vaaleaa sävyä koko liikkuvalla luomella ja häivytä väriä reilusti kohti kulmakarvoja. Tee ohut rajaus eyelinerilla aivan ripsien tyveen.

Pidennä halutessasi silmän linjaa tummemmalla luomivärillä niin, että tummennat luomen ulkonurkkaa ja häivytät sitä ulkonurkasta sivulle päin, yhdistäen sen alaluomelle tehtyyn pehmeään ja kevyeen varjostukseen.

Häämeikki morsiamen äidille

Hei! Minkälaista häämeikkiä suosittelet morsiamen äidille, joka ei ole tottunut käyttämään meikkivoidetta, sillä hänen mielestään se vain vanhentaa? Kävisikö pohjustukseksi joku peitevoide tarvittaessa tai valokynän käyttö + puuteri, aurinkopuuteri ja poskipuna?

Riian vastaus:

Suosittelen morsiamen äitiä testaamaan Stay Real Compact Foundation -meikkipuuteria. Sillä saa ihosta tasaisen näköisen, mutta luonnollisuus säilyy, kun samassa tuotteessa on sekä meikkivoide että puuteri.

Poskille voi sitten sipaista hieman poskipunaa antamaan hehkua iholle ja muotoa kasvoille. Ihanaa hääjuhlaa teille!

Pysyvä kajalrajaus

Miten kajalin saisi pysymään? Olen kokeillut useita merkkejä, mutta poikkeuksetta yläluomella kajal siirtyy luomen poimujen mukaisesti ylemmäs ja suttaantuu koko luomelle, alaluomella se taas valuu suttuiseksi paksuksi raidaksi. Pohjustan silmäluomet hyvin.

Riian vastaus:

Puuteroitko myös luomen ihon huolellisesti? Puuteri kiinnittää kajalin ja estää sen suttaantumista.

Testaa Nivean Stay On Eye Pencil pitkäkestoista rajauskynää. Se levittyy hyvin, mutta ei leviä luomelle kovinkaan helposti. Saat tehtyä sillä tarkan rajauksen sekä ylä- että alaluomelle.

Nuorena vanhan näköinen iho

Olen 26-vuotias nainen. Minulla on teini-ikäisestä lähtien ollut paljon ongelmia ihoni kanssa. Olen joutunut syömään aknelääkkeitä, ja nykyisin en juurikaan kärsi näppylöistä, mutta ihossani on selkeästi suurentuneita ihohuokosia - runsaasti. Samalla ihoni on pintakuiva. Olen alkanut huolehtia, näyttääkö ihoni kamalalta vanhentuessani. Onko sinulla vinkkejä, miten saada ongelmaiho vanhenemaan edes hiukan kauniimmin?

Riian vastaus:

Suosittelen sinulle käyntiä kosmetologilla kasvohoidossa. Ihosi on nyt hieman epätasapainossa, koska se on pinnalta kuiva, mutta sisältä rasvainen. Ammattilaisen olisi ensin hyvä tehdä perusteellinen hoito kasvoillesi ja sen jälkeen sinun satsata hyvään perusihonhoitoon.

Suosi hellävaraista kuorintaa ja naamioita noin kerran viikossa. Puhdista iho hyvin, aamuin ja illoin. Suosittelen sinulle kosteuttavaa, mutta ohutta ja hyvin imeytyvää Moisturising Day Care -kosteusvoidetta. Regenerating Night Care -yövoide tukee ihon luonnollista kosteustasapainoa yön aikana.

Luomiväri tummalle tytölle

Ihoni on hiukan keskivertoa tummempi, melko lämpimän värinen ja silmäni ovat vaaleanruskeat, ja niissä on häivähdys vihreää. Minkä värisiä luomivärejä suosittelisit korostamaan silmieni väriä? Olen vasta 16-vuotias, joten silmien ympärillä ei ole ryppyjä.

Entä minkä väristä poskipunaa suosittelisit? Olen huomannut, että huulikiillot ja kiiltelevät huulipunat eivät jostain syystä sovi kasvojeni piirteisiin/en koe näyttäväni hyvältä niissä.

Riian vastaus:

Kokeile silmämeikkiin sävyiksi Creative Eyes Pure Diamond luomiväriä 485 Magnetic Browns. Nämä lämpimät ruskean ja oliivinvihreän sävyt sopivat ihon väriisi loistavasti ja samalla myös korostavat silmiesi väriä.

Testaa poskille hehkuvan väristä ja tyttömäistä Stay Real Blush by Chantal Thomass 05 Secret Rose poskipunan sävyä. Volume Shine Pure Diamond -huulipunan sävy 62 Beige Diamede on kaunis lämpimän ruskea. Se on tarpeeksi luonnollinen, mutta ei liian mattapintainen. Kannattaa tutustua!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Lue myös:

    Uusimmat