Mainos

Mitä tapahtuu vaalien supersunnuntaina? MTV:n Tulosilta mukana jokaisessa käänteessä

MTV:n koko kevään kestänyt suuri vaalipanostus huipentuu huomenna illalla kello 19.30 alkavaan Tulosiltaan.

Luvassa on erittäin jännittävä ilta, sillä tämän vuoden eduskuntavaalit ovat äärimmäisen mielenkiintoiset. Keskusta on selkeä gallupsuosikki, mutta kakkossijasta taistelevat kolme puoluetta hyvin tasaväkisenä. 

Suoraa lähetystä voi seurata sekä MTV3-kanavalla että MTV Katsomossa. Yömyöhään jatkuvassa lähetyksessä seurataan tuloksen laskemista reaaliajassa, kuullaan kahdeksan puolueen puheenjohtajan ja vaalivalvojaisväen mietteitä ja tunnelmia sekä analysoidaan vaalitulosta asiantuntijaraadin avustuksella.

MTV.fi:ssä kerrotaan yllä mainitun lisäksi kaikki tärkeimmät ja kiinnostavimmat kulmat vaaleista ja uudesta eduskunnasta heti tuloksen valmistuttua. 

– Tuottajan näkökulmasta vaalien tulosilta on mitä mielenkiintoisin projekti. Järjesteltävää on paljon, koska suoraa lähetystä tehdään niin monesta paikasta ja monen ammattiryhmän voimin. Vaalien hermokeskus on MTV:n tuttu vaalistudio, mutta muun muassa kuva- ja ääniyhteyksien rakentaminen vaalivalvojaispaikoille sekä eduskunnan Pikkuparlamenttiin on pitänyt aloittaa jo hyvissä ajoin. Tuottajan yksi tärkeimpiä tehtäviä on tarjota eri tekijöille - toimittajille ja tekniikan henkilöstölle - parhaat mahdolliset olosuhteet toteuttaa ammattitaitoaan h-hetken koittaessa. Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty, sanoo Tulosillan tuottaja Tommi Manninen.

Tulosiltaan onkin panostettu isosti. Luvassa on muun muassa uudenlaisia tapoja vaalituloksen esittämiseen.

– Tulosgrafiikkamme on uudistunut näihin vaaleihin täydellisesti. Käytössämme on uudenlainen virtuaaligrafiikka, jonka avulla pystymme entistä paremmin ja näyttävämmin ruotimaan vaalitulosta ja siinä tapahtuvia muutoksia. Virtuaaligrafiikan avulla voimme myös pelata hallituspeliä, jota studiossa ovat kommentoimassa politiikan raskassarjalaiset Eero Heinäluoma ja Matti Vanhanen sekä MTV:n vaaliasiantuntija, professori Kimmo Grönlund, Manninen kertoo.

Tietoa, tunnetta, taustoja

Huomenna on luvassa erittäin jännittävä vaali-ilta. Mielipidetiedusteluiden mukaan moni puolue kisaa rintarinnan ja viimeisistä paikoista vaalipiireissä käydään kova taisto.

Puolueiden voimasuhteet saattavat kallistua suuntaan tai toiseen aivan viime metreillä.

– Tulosilta on siinä mielessä suoraa televisiota parhaimmillaan, että tilanne elää koko ajan ja mitä vain voi tapahtua. Tarkka käsikirjoitus voidaan tehdä oikeastaan vain ensimmäiselle tunnille ja sen jälkeen tuottaja elää tilanteen ja vaalituloksen mukaan. Paljon pitää myös juontajan hankkia itselle muistin tueksi erilaista tietoa mm. edellisistä vaaleista, koska lähetyksen aikana sitä ei ehdi enää tehdä, kertoo juontaja, politiikan toimittaja Eeva Lehtimäki.

Lehtimäki toivoo ja lupaa vauhdikasta lähetystä, jossa tunteet – voitot ja tappiot - näkyvät vaalivalvojaisissa ja jossa tulos kerrotaan kattavasti. 

– Jos haluaa tietää mitä vaalitulos tarkoittaa, on MTV:n Tulosilta televisiossa ja netissä oikea osoite.

Toimittaja Mari Haavisto raportoi illan aikana Pikkuparlamentista, joka on vaali-illan sähköisin paikka. Viime vuosina puheenjohtajat ovat kohdanneet Musiikkitalolla, nyt ollaan ensimmäistä kertaa Pikkuparlamentissa.

– Siellä puheenjohtajat kohtaavat toisensa ainoan kerran illan aikana. Paikalla nähdään helpottuneet hymyt ja kiristelevät hampaat.

Miten voittajat ja häviäjät kohtaavat toisensa Pikkuparlamentissa? Entä tiedetäänkö siellä jo kenties jotain tulevan hallituksen rakenteesta?

Vaali-iltana nähdään, miten käy nykyiselle pääministeripuolueelle. Onko vajaan vuoden puoluetta johtanut Alexander Stubb onnistunut viime hetken kirillään voittamaan äänestäjiä puolelleen? Entä riittääkö perussuomalaisten hienoinen nousu nostamaan puolueen hallitukseen?

Näihin ja lukuisiin muihin kysymyksiin saat vastauksen MTV:n Tulosillassa sunnuntaina kello 19.30 alkaen! Osallistu keskusteluun #vaalit2015 sekä MTV.fi:ssä!

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.